Home » Fiat

Nieuwe Fiat Doblò nu ook als gezinswagen

12 december 2014 14:09 ��n reactie

doblo 2015

Niet op de Motor Show di Bologna die deze dagen gaande is, maar op internet toont Fiat nu de sterk vernieuwde Doblò. Na de presentatie van de Cargo versie eind september, betreft het nu de personenwagen met luxe interieur. Fiat moet het meer hebben van de bedrijfswagenuitvoering, wat ook de verklaring is achter deze volgorde. Sowieso is de thuismarkt met slechts een paar honderd maandelijks verkochte exemplaren minder interessant voor de in het Turkse Bursa gebouwde Doblò. De personenversie van de Qubo is commercieel gezien bijvoorbeeld van veel grotere waarde voor Fiat. De Doblò is internationaal hoe dan ook belangrijk voor Fiat en is in onze regio al rond de 300.000 maal verkocht. In het gebied EMEA zal het nieuwe model en 29 verschillende landen worden verkocht. De eerste generatie leeft intussen al een tijd voort in Brazilië.

fiat doblo 2014

Doblo family2

‘Active Family Space’ noemt Fiat het nieuwe model dat per direct te bestellen is bij de dealer en begin 2015 in de showroom arriveert (februari). Dit ruimtewonder heeft wellicht net een tikje meer te bieden dan een eveneens ruime 500L. De nieuwe Doblò is nu ook met 7 zitplaatsen verkrijgbaar en is net zo comfortabel als de telg uit het 500-gamma. Sterker nog, de Doblò wordt gezien als een van de prettigst aanvoelende en te besturen auto’s in z’n soort, wat we uit ervaring kunnen beamen. In het sterk vernieuwde interieur valt uiteraard de multimediale Uconnect 5 boordcomputer op, die ook in de Cargo te vinden is. Achter de praktische grote kofferklep gaat een bagageruimte van 790 liter schuil (1050 liter op de langere wielbasis). Ook de Doblò kent vele handige opbergvakken en wegklapbare delen.

Doblo family3

ESP en Hillholder zijn standaard en het motorengamma is uitgebreider dan ooit. Van benzine tot diesel en de combinatie met LPG en CNG. Met zeven configuraties zien we op de lijst de 1.4 95 pk, 1.4 T-JET 120 pk, 1.6 Multijet 90 pk (ook met Dualogic automaat), de 1.6 Multijet 105 pk en de 2.0 Multijet 135 pk. De uitvoeringen zijn Pop, Easy en het meest luxe Lounge (met interieur in twee tonen). Het dak is in twee hoogtes verkrijgbaar en de wielbasis in twee lengtes (dat laatste net als bij de 500L). Elf carrosseriekleuren zijn er beschikbaar. Grigio Colosseo is een nieuwe tint en zagen we reeds op de Cargo debuteren. In het interieur kan voor 5 uitvoeringen worden gekozen en kun je kiezen tussen 5 of 7 zitplaatsen (net als bij de 500L Living).  De Doblò editie 2015 is verkrijgbaar met nieuw ontworpen 16 inch lichtmetalen velgen.

Doblo family4

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • henk schrijft:

    Verrassend interieur eigenlijk, in ieder geval in deze Lounge uitvoering.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties