Home » Fiat , Fiat Professional - Iveco

Nieuwe Fiat Fiorino geboren in Brazilië op basis van Uno

18 september 2013 21:27 2 reacties

fiorino 3

Wie denkt dat de ware opvolger van de klassieke Fiat Fiorino, momenteel al uit Turkije komt in een JV met PSA, vergist zich eigenlijk gedeeltelijk. Hoewel dit in naamgeving exact klopt, zien we hier toch duidelijk dat een meer waardige robuuste opvolger van het voorgaande ruimtewonder, uit Brazilië komt. Gek genoeg vond de presentatie in Europa plaats tijdens een besloten dealermeeting. Of de aanwezige dealers dan ook Brazilianen zijn is ons niet geheel duidelijk. We verwachten dit model namelijk niet direct op eigen bodem.

De nieuwe generatie op basis van de Uno en dus het platform van de Panda, is klaar voor de markt en volgt het oude nog op de Europese Uno gebaseerde type op, waarvan tot op de dag van vandaag nog maandelijks duizenden worden verkocht. Fiat Professional had dan ook geen haast met deze goed ogende nieuwe bedrijfswagen.

fiat strada dub

Een ander model dat ter inzage op de presentatie stond, is een nieuwe versie van de Strada. Dit is een volwaardige vierzitter met opvallende ‘zelfmoorddeuren’ achter. Ook de Strada is een continu commercieel succes, dus vormt een nieuwkomer als deze een strategische uitbreiding van het bestaande gamma.

We bedanken onze lezer Jos voor de attentie.
To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • Lusso schrijft:

    Eigenaardig dat er wel geld genoeg is om twee modellen Fiorino te ontwikkelen die hetzelfde publiek beogen. Dat geld kan nuttiger wordenbesteed lijkt mij.

    Die strada zou hier ook wel een markt vinden lijkt mij.

  • Lancia4Ever schrijft:

    @Lusso: Die Europese in de JV is een heel ander plaatje qua inkomsten. Fiat verkoopt vooral de Qubo personenversie die erg goed loopt in eigen land. De oude Fiorino in Brazilië loopt als een trein (evenals de duurdere Strada). Deze nieuwe is een slimme economische opvolger van het oude model dat wij ook nog kennen van vroeger en in Brazilië telkens als bedrijfswagen van het jaar wordt gekozen.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties