Nieuwe Maserati GranCabrio ook klaar voor debuut

Ultieme cabriolet.

Maserati laat geheel volgens recente traditie alvast plaatjes zien van een nieuwkomer. Het betreft de open versie van de prachtige nieuwe GranTurismo. De meest stijlvolle grote cabriolet ter wereld keert terug. Uiteraard is het exemplaar die we hier zien zo te zien in Modena vastgelegd. De tweede generatie GranCabrio (Maserati heeft bevestigd dat ie zo heet) is op deze plaatjes nog ietsjes gecamoufleerd en bewust gekiekt bij schemering.

Presentatie in 2023.

Maserati heeft de wind er goed onder zo te zien. In de loop van volgend jaar zal nieuwe GranCabrio debuteren. De vorige GranCabrio werd tussen 2010 en 2019 geproduceerd in Modena. De nieuweling zal echter net als de nieuwe GranTurismo in Turijn van de band rollen. Ook de nieuwe GranCabrio zal op de markt verschijnen als elektrische Folgore en de versie met V6 Nettuno. Deze laatste zal tot een uitstervend ras gaan behoren, aangezien het hele gamma van Maserati vanaf 2030 elektrisch zal zijn. Van de Grecale tot deze Maserati GranCabrio.

Een gedachte over “Nieuwe Maserati GranCabrio ook klaar voor debuut

  • 27 oktober 2022 om 13:28
    Permalink

    Geweldige cabrio. Een van de mooiste, en de mooiste cabrio’s komen alleen uit Italië. Wel ligt er voor Maserati nog een grote uitdaging om de taille van de auto’s weer slank te maken. De verdikking onderaan is lelijk en nodig om bij de EV-versie de accu te verhullen, en dus krijgt de ICE-versie die er gratis bij. Daar hebben alle merken overigens last van. Ook de grille, hoe mooi ook, moet transformeren voor de EV-versie. Beste Maserati-ontwerpers, probeer eens revolutie i.p.v. evolutie (nep-grille).

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.