Nissan akkoord met Renault en open voor alliantie FCA

Renault en Nissan zijn eruit. De Franse overheid heeft een stapje terug gedaan en om zeker te weten dat alles goed zit tussen Parijs en Tokyo, zal president Macron deze week (tijdens de G20) met premier Abe een kopje thee drinken. De reden dat Renault in Japan volop naar een consensus heeft toegewerkt is er maar één; de gemiste kans met FCA weer recht zetten.

En na de vergadering bij Nissan, lijkt het erop dat Nissan openstaat voor een nieuw overleg naar een alliantie met de firma uit Turijn, nu met Renault een goede afspraak is gemaakt. CEO Hiroto Saikawa verklaarde open te staan voor nieuwe veranderingen.

Veel is te danken aan Jean-Dominique Senard, de gelijkgestemde onderhandelingspartner van John Elkann. Senard benadrukte dat na het vastlopen van het overleg, enkel de concurrent het glas heeft geheven. Met andere woorden, de topman die samen met Renault CEO Thierry Bolloré een zetel heeft in de raad van Renault-Nissan, wil niets liever dan met Lingotto de draad weer oppakken.

Ook nam hij voor wie nog twijfelde, alle laatste onzekerheden zo veel mogelijk weg. Senard zei de bedrijfscultuur en identiteit bij Nissan altijd volop te hebben gerespecteerd, ook al had hij het recht om zaken te forceren, toen het overleg vastliep.

5 gedachten over “Nissan akkoord met Renault en open voor alliantie FCA

  • 25 juni 2019 om 14:29
    Permalink

    Goed nieuws op een warme dag. Benieuwd naar de vervolgstappen.

    Beantwoorden
  • 25 juni 2019 om 20:52
    Permalink

    Senard en Elkann, een heel sterk duo die mogelijk grote dingen gaan bereiken voor de toekomst van Italiaanse en Franse en daarmee Europese auto-industrie.

    BeantwoordenReport user
  • 25 juni 2019 om 21:43
    Permalink

    Vergeet niet de rol van de goede manager Mike Manley…., hij heeft twee weken geleden Renault van input voorzien, voor het conclaaf met Nissan……

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.