Onthulling Lancia Ypsilon in februari 2024

Gelimiteerde Cassina editie al klaar. 

Lancia maakt ons haast gek van nieuwsgierigheid, want vandaag presenteerde het in feite de nieuwe Ypsilon…achter de schermen. Cassina is Lancia’s nieuwe vaste partner in interieurdesign en dat wordt direct gevierd met een Cassina editie op de nieuwe Ypsilon. Intussen weet nog niemand hoe deze compacte vijfdeurs er uit zal zien. Er zijn zelfs nog geen testexemplaren gespot op een of andere Italiaanse of Spaanse (vanwege de productie in Zaragoza) openbare weg. De luxe stadswagen van ruim 4 meter is dus nog een groot geheim voor bijna iedereen.

Gelimiteerde EV.

In een symbolische oplage van 1906 exemplaren zal de Nuova Ypsilon Edizione Limitata Cassina gemaakt gaan worden. Het aantal van 1906 grijpt terug op het geboortejaar van Lancia in Turijn, vandaag exact 117 jaar geleden. Lancia gunt ons een teaser van een met donkerblauw leer bekleed (half) rond tafeltje. Deze sluit zo te zien aan op de docking station voor je smartphone. Het smaakvolle object lijkt een beetje het symbool te worden van de samenwerking tussen Lancia en interieurdesigner Cassina. Ook in de Lancia Pu+Ra HPE was een soortgelijk tafeltje te vinden (foto boven). Ook zien we al een glimp van het infotainmentsysteem dat bij Lancia de unieke naam SALA draagt. De naar verwachting rijk uitgeruste Ypsilon Edizione Limitata Cassina wordt een volledig elektrische versie van de eerste nieuwe Lancia in jaren.

Onthulling op 24 februari in Milaan.

De foto van Lancia CEO Luca Napolitano en Cassina CEO Luca Fuso hieronder is ook interessant. Vooral vanwege de auto achter de twee naamgenoten. Aan de hoogte en verhouding van de auto onder het doek te zien, vermoeden we dat het om de nieuwe Ypsilon gaat waar we met veel spanning naar uitzien. Op zaterdag 24 februari trekt Lancia dan eindelijk het doek van de ‘Nuova Ypsilon’. Intussen zullen er nog een paar teasers gaan volgen de komende 3 maanden. We kunnen niet wachten. De stijl en Italiaanse klasse waarmee Lancia zich presenteert, spreekt ons alvast heel erg aan.

6 gedachten over “Onthulling Lancia Ypsilon in februari 2024

 • 27 november 2023 om 21:55
  Permalink

  Ik zie toch niet een variant van de DS3/600/Mokka/2008/Brennero(ofzo)? .. Ik vrees de vrezen. Toch wel maximaal als formaat 208 zo’n Ypsilon? Groter dan dat formaat 208 zal heel veel vrouwen afstoten. DE doelgroep, want die kochten immers ieder jaar tienduizenden Ypsilons. Geen blunders meer van de Italianen.
  PS Breng die HF-versie ook graag direct uit als concept (en op de markt in 2025). Da’s leuk voor de mannen. Donkerblauw met beige alcantara, EVO-velgen eronder. Graag zo’n HF. Donkerrood of Brits Groen ook top.

  Beantwoorden
 • 27 november 2023 om 22:03
  Permalink

  PS Napolitano heeft nog niet het mooiste pak, het is wel beter dan eerder. Luca Fuso is geeft het juiste voorbeeld. Napels schnit. Dat moet beter. Ook mag Napolitano wel iets meer glimlachen. Er wordt toch een mooie doorstart gemaakt!

  Beantwoorden
 • 28 november 2023 om 09:33
  Permalink

  On the picture I can see two looser at a begrafenis.

  Beantwoorden
 • 28 november 2023 om 22:36
  Permalink

  Het is een opbergvak met daarvoor een plek om je telefoon draadloos op te laden

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.