Home » FCA

Ook Fiat Tychy krijgt goud voor WCM productie

11 december 2013 15:55 ��n reactie

Fiat Tychy

De betere bouwkwaliteit op het gebied van auto’s is tegenwoordig gewoon van Fiat en rolt uit de fabrieken van Napels en nu ook het Poolse Tychy. De fabriek van Fiat Poland ontvangt vandaag namelijk de hoogste erkenning voor World Class Manufacturing, oftewel het systeem waarbij een strenge controle plaatsvindt op de productie en logistiek, het eindproduct zelf en de omstandigheden. De gouden WCM medaille volgt op de zilveren erkenning van vorig jaar en enkele jaren ervoor. De Polen bouwen de Fiat 500, Lancia Ypsilon, Abarth 500 en Ford Ka (foto). Over een jaar volgt de installatie van een volledig nieuw B-segment model wat alvast de vijfdeurs 500 wordt genoemd.

Tychy was jarenlang Fiat’s modernste productielocatie, totdat het uit de as herrezen Pomigliano d’Arco de Panda mocht overnemen van deze fabriek. Da fabriek in Tychy is sinds 1975 actief en is nu na de motorenfabriek in Bielsko Biala al de tweede ‘gouden’ Poolse fabriek van Fiat. Het hoogste doel is het predicaat ‘World Class Level’. Het monitoren volgens het WCM-principe is een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij maximaal 100 punten worden toegekend. Inmiddels hebben sinds 2006 al 58 fabrieken van Fiat een WCM-erkenning toegekend gekregen. Fiat werkt continu aan kwaliteitsverbetering overal ter wereld. Dit jaar ontving overigens ook de Turkse Fiat-fabriek in Bursa een gouden medaille.

Tychy gold

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • henk schrijft:

    Ook in de Amerika is er momenteel veel waardering voor de geweldige bouwkwaliteit van de Chrysler merken, met name de nieuwe modellen, die toch ook volgens dezelfde methodiek worden gebouwd. Het lijkt erop dat FiatChrysler de echte top van de kwaliteitsladder wil bereiken.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

Volg ons

Advertenties