Pomigliano d’Arco produceert steeds meer Panda’s

Panda productie

De Fiat Panda is niet aan te slepen. In ons Fiat-arme landje merk je dat misschien niet zo, maar richting het zuiden zal het je direct opvallen. Vooral op Italiaanse bodem natuurlijk. De ultieme volksauto heeft de eerste drie maanden van dit jaar weer voor records gezorgd. Hierdoor moet de productie in Pomigliano d’Arco zelfs worden opgeschroefd. Er wordt nu ook op zaterdagen gewerkt. In totaal worden in de afgelopen periode maar liefst 11 productiedagen extra ingelast. Het hoge tempo vormt soms ook een probleem voor de toeleveranciers. Zo kwam de assemblagelijn op afgelopen 19 maart stil te liggen door een tekort aan materiaal.

Dit jaar nog zal er een update volgen voor het in 2012 gelanceerde model. Men verwacht dat eind dit jaar tegen de 200.000 eenheden van de Panda zullen zijn geproduceerd. Verreweg het beste jaar sinds de lancering. Inmiddels is er een overleg met de vakbonden gepland voor de toekomst van de fabriek bij Napels. FCA broedt op de assemblage van een nieuwe Alfa, wat uiteraard afhangt van de ontwikkelingen rond het herboren merk. Ook Pomigliano zal uiteindelijk weer op volle sterkte moeten draaien uiteindelijk, maar voorlopig moet men het nog met het tijdelijk inroepen van extra personeel doen, dankzij de aantrekkende vraag naar de Panda. Fiat heeft alleen al dankzij de kleine vijfdeurs ook in maart een uitmuntende verkoopmaand gehad (binnenkort de cijfers). Een ander succesvolle stadswagen van FCA is trouwens de Lancia Ypsilon. Daarvan werden in maart dik 6700 stuks verkocht.

3 gedachten over “Pomigliano d’Arco produceert steeds meer Panda’s

 • 2 april 2016 om 11:27
  Permalink

  Dit met niet eens een sportief model, zoals bv een Panda met 105 pk TwinAir motor met een 6-bak en schijven rondom.

  Beantwoorden
 • 11 april 2016 om 12:21
  Permalink

  Die gaat er ook niet meer komen aangezien Fiat de TwinAir niet verder gaat ontwikkelen. Er komen 3 cylinder motoren aan en de TwinAir is straks exit.
  In Nederland staan bij de dealer grote voorraden van de Panda (TwinAir) en ze worden alleen verkocht met grote kortingen. De verkooptopper in Nederland is nog steeds de 500, dan de Panda gevolgd door de Punto.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.