Presentatie elektrische Abarth tweede helft november

Alleen nog elektrisch.

Volgens de laatste informatie zal Abarth eind volgende maand haar eerste volledig elektrische product presenteren. De marktintroductie zal in juli 2023 plaatsvinden. Daarnaast zal de Abarth op benzine nog maar een jaar leverbaar blijven en enkel als 595. Met dat laatste voegt Stellantis de daad bij het woord en is het proces naar volledig elektrificatie voor ons als merkliefhebbers wellicht voor het eerst echt voelbaar.

Naderend afscheid

Het huidige Abarth gamma dat ons al jaren zo gigantisch veel plezier geeft, houdt op te bestaan. Dit valt samen met de productiestop van de huidige Fiat 500 en Lancia Ypsilon uit het Poolse Tyschy. Daarvoor in de plaats komt in eerste instantie de Abarth op basis van de ‘Nuova’ 500 met een elektromotor van 154 pk, goed voor een sprint naar de 100 in 7 seconden. Mooi, maar dit berichtje staat voor ons vooral in het teken van het naderende afscheid van dat heerlijke rauwe aspect dat Abarth zo kenmerkte.

Een gedachte over “Presentatie elektrische Abarth tweede helft november

  • 20 oktober 2022 om 22:58
    Permalink

    Het zal een Tour de Force worden om Abarth op de elektrische tour over te zetten. Er zijn gelukkig steeds meer positieve sportieve voorbeelden, zoals de Taycan of de Kia EV6 GT.
    Laat de Abarth wel veel range combineren met veel pk’s, luxe en sportiviteit. Immers, concurrentie zat. Bijvoorbeeld zo’n Smart #1 Brabus met dik 400pk kost 48k €…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.