Home » Fiat

Presentatie Fiat 124 Spider mogelijk al eind 2015

13 februari 2015 9:59 Geen reacties

124 turbo

Men zegt dat de nieuwe sportieve Fiat 124 Spider op de IAA in Frankfurt voor het eerst te zien zal zijn. Maar dat is al in september dus dat is zeer de vraag. In ieder geval zal de 124 volgend jaar echt in Europa en de VS debuteren. Eigenlijk weten we verder alles al wat de aankomende reïncarnatie van de Fiat 124 Spider betreft. De nieuwe kleine open opvolger van de Barchetta die in 2005 uit productie ging, deelt z’n platformtechniek met de nieuwe Mazda MX5 die dit jaar op de markt verschijnt. Verder wordt er onderhuids wel gebruik gemaakt van herkenbare Italiaanse motoren en mogelijk ook de daaraan gekoppelde transmissie. Een 1.4 MultiAir wordt een belangrijke krachtbron voor de auto van nog geen 1000 kg. Ook zal er in de geest van de 124 Abarth Rally (foto onder) en versie met schorpioen verschijnen van de straks in Japan gebouwde Fiat. Deze ontvangt een motor met een vermogen van minimaal 200 pk.

124 turbo3

De terugkeer van de naam 124 Spider, moet het ideale antwoord zijn op Fiat’s vraag hoe het hernieuwde merkimago op de Amerikaanse markt een goed vervolg te geven sinds de komst van de huidige 500 in 2011. Historisch lijkt met de komst van de 124 Spider alles te kloppen. De 124 Spider zal voor een bepaalde groep potentiële klanten in de VS een feest van de herkenning zijn zoals dat met de 500 ook al het geval was. Kortom het was al eens Fiat’s paradepaardje voor de export en dat wordt het dus weer. Daar waar de Barchetta van 10 jaar geleden nog vooral de Italiaanse autoliefhebber naar de Fiat-dealer moest lokken voor meer dan alleen nuttige boodschappenauto, zal de nieuwe 124 Spider een grotere klantengroep moeten proberen aan te aanboren. Het is de vraag of dat zal lukken gezien de redelijk traditionele aard van de moderne klant. Fiat durft in ieder geval weer echt mooi te zijn en werkt aan de opwaardering van haar label door nu ook voorbij het iconische getal 500 te kijken. Dat op zich is al een applausje waard.

124 turbo2

We hopen daarbij wel dat de styling op geen enkele wijze aan de Japanse tegenhanger doet denken, vanwege eventuele gedeelde componenten. Het zou liefhebbers -waar deze auto toch echt voor is bedoeld- namelijk recht in de armen van de Mazda-dealer drijven of die van concurrent Mini, dat onlangs zelfs een zeer aantrekkelijke stijloefening liet doen door het Italiaanse (!) Superleggera. We vertrouwen erop dat Fiat daar niet op zal besparen en dat het alles uit de kast haalt om een herinterpretatie van de lijn van de 124 Sport Spider van Pininfarina uit 1966 te realiseren (foto).

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties