Home » FCA , Fiat

Productierecord: 140.000 keer Fiat Panda in 7 maanden tijd

23 juli 2017 21:28

Fiat is sterk in het produceren van praktische kleine auto’s, dat blijkt ook uit de recente cijfers rond de productie van de Panda. De eerste zeven maanden zijn er namelijk al meer dan 140.000 Panda’s in Pomigliano d’Arco van de band gerold. Het hoogste aantal sinds de productie start in 2011. Intussen vindt de assemblage in de Giambattista Vico Plant ook nog eens plaats op het hoogste niveau (‘gold’ WCM).

FCA zal met dit jaar inmiddels al meer dan 574.00 in Italië geproduceerde auto’s, eind 2017 opnieuw door de magische grens van 1 miljoen gaan. Dat lukte ook in 2016, wat getuigt van een steeds sterker wordende Italiaanse auto-industrie. Nu Fiat Chrysler Automobiles behalve in de compacte segmenten, ook in de hogere segmenten flink groeit (+62%), valt er de komende jaren enkel meer te verwachten en herleven langzaam oude tijden voor de Italiaanse auto-industrie. Niet alleen kunnen straks alle bestaande arbeidsplaatsen weer ingenomen worden, maar zullen er ook nieuwe banen gecreëerd kunnen worden. Voor Pomigliano verwacht men binnenkort een aankondiging voor een nieuw type productie in een hoger segment. De Panda zal vanaf dat punt naar Polen terugkeren.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

»

 • The Dutchbird schrijft:

  Die productie aantallen zijn zeker een productierecord.
  Nu alleen zien die aantallen te verkopen….

 • Squadra schrijft:

  The Dutchbird,

  Fiat heeft er wel een handje van om dealers vol te duwen idd, zeker in NL is dit al jaar en dag het verhaal, in Duitsland veel minder werkt uiteindelijk niet dit is het grootste probleem van de auto industrie de over productie! Ik vind ook dat Alfa Romeo veel meer van de grond moet komen in NL en dealers veel meer ondersteuning moeten krijgen om nieuwe panden op betere lokatie’s te krijgen. Wim Prins vind ik een hele mooie dealer in NL en Kien ziet er ook altijd keurig uit maar de combi met Jeep en Alfa Romeo vind ik sterk omdat deze 2 elkaar totaal niet bijten.

  Ciao

  Squadra

 • Richard schrijft:

  Al 12 jaar een Fiat Panda rijder en nog steeds geen spijt van mijn keuze. Heb hiervoor een BMW 316 i, een Opel C Kadett en een Opel Corsa gehad. Deze allemaal 2- de hands, en toen maar een nieuwe Panda. Geweldig! Past echt alles in. Onlangs zelfs een 2 persoons bed inclusief lattenbodems vervoerd😁.

 • Ronald Milan schrijft:

  Blijkbaar is de huidige is de Panda 312 overal een hit behalve in Nederland. Ik kom er zelden 1 tegen. Dat was bij de 169 en 141 wel anders.

 • HZW schrijft:

  Ik rij al 18 jaar Panda’s, heb ze allemaal gehad, 141A (3x),169 (1x) en nu de 319 voor de 2de keer.
  Daarvoor 15 jaar Audi’s gereden.
  Ik kom de huidige Panda dagelijks regelmatig tegen, wel minder dan de 169 of 141A.
  De TwinAir motoren zijn toch wel een beetje de reden dat veel mensen de Panda laten staan en wat anders kopen.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorie�n

FCA , Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties