Relevantie Lancia blijkt uit aanwezigheid op evenementen

Lancia evenementen

Wie denkt aan ultieme schoonheid qua design en techniek in de geschiedenis van de (Italiaanse) auto, kán simpelweg niet voorbijgaan aan Lancia. Zelfs bij Top Gear hebben ze dat verscheidene malen over dit aristocratische Italiaanse automerk met rijke historie van meer dan een eeuw gezegd. We memoreren het maar even nu Alfa Romeo begonnen is aan die veelbelovende terugkeer, die Lancia overigens echt niet minder zou verdienen. Gelukkig zien we dat Lancia in Italië met name bij veel mensen springlevend is. Maar ook op de internationale markt van oldtimers is Lancia een belangrijke naam, tot in Amerika aan toe.

Lancia evenementen2

Deze maand alleen al zien we Lancia een prominente rol spelen op verschillende evenementen. Op de beurs Verona Legend Cars 2016 afgelopen weekend speelde het merk uit Chivasso zelfs de hoofdrol in aanwezigheid van de levende Rally-legende Miki Biasion (foto boven). Maar liefst 25.000 bezoekers kwamen af op Lancia’s Rally en Le Mans iconen. Maar ook bij de historiserende versies van de honderdste Targa Florio en de Mille Miglia later deze maand zal Lancia een prominente plaats innemen. De aanwezigheid op deze evenementen tonen ook dit jaar trouwens weer aan dat FCA niet van plan is om Lancia als merk in de archiefkast te laten verdwijnen. Dat terwijl het nobele merk uit Turijn al een tijdje enkel drijvend wordt gehouden op het aanhoudende verkoopsucces van de Ypsilon. We hopen dat dat laatste een bewust ingecalculeerde rekensom is van de marketingafdeling van Altavilla, tot het moment dat er weer extra middelen beschikbaar zijn, om het in Italië zo populaire merk weer groter te maken. Lancia heeft namelijk de potentie om FCA’s marktaandeel op de thuismarkt aanzienlijk te vergroten. Iets wat in de jaren ’80 en ’90 bijvoorbeeld ook voor een groot deel aan het merk uit Chivasso te danken was.

Lancia evenementen3

En dan de eerder genoemde internationale interesse voor deze hoogstaande automobielgeschiedenis. Ook deze maand zijn er twee bijzondere modellen geveild. Vorige week nog was er een 037 die in Monte Carlo van eigenaar wisselde en RM Sotheby’s biedt deze dagen een oogverblindende zeldzame Lancia Flaminia Sport Zagato serie 1 (zonder plexiglas over de koplampuitsparingen) uit 1959 aan (foto onder). De glanzend zwarte 2,5 liter V6 met 119 pk moet een bedrag opleveren tussen de 490.000 en 580.000 euro. Vorig jaar werd er ook al eentje verkocht voor 571.200 euro. Ercole Spada tekende met de creatie van deze Flaminia Sport naar onze mening een van de mooiste carrosserieën ooit. Dit exemplaar met chassisnummer 824.00 1057 heeft vele jaren in de VS doorgebracht en is in sinds de laatste restauratie in concoursstaat.

Lancia evenementen4

3 gedachten over “Relevantie Lancia blijkt uit aanwezigheid op evenementen

 • 19 mei 2016 om 00:10
  Permalink

  Ik hoorde de eigenares van de Alfa garage die ik vandaag bezocht toch letterlijk zeggen dat FCA binnen een vijftal jaar terug werk wilt maken van Lancia met nieuwe modellen. Verder deed ze vooral haar beklag dat de showroom verplicht moest verbouwd worden voor Alfa Romeo zodat de Alfa’s (lees Giulia’s) visueel gescheiden zijn van de andere FCA merken (stijlthema voor Alfa: zwart – rood).

  Beantwoorden
 • 19 mei 2016 om 08:19
  Permalink

  Ik ben benieuwd wat er qua Lancia zal staan op Het concorso in Villa D’Este. Ik zal er zijn…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.