Scherpe koersstijging FCA om nog onbekende reden

Zelfs met meer dan 20% groeide de titel FCA op de beurs gedurende deze eerste weken van 2018. Velen vragen zich af waarom, maar er zijn geen eenduidige antwoorden te vinden omtrent deze koersstijging. Het belangrijkste nieuws over de sector rond het einde van het jaar, was juist dat voor het eerst in zeven jaar een (lichte) negatieve trend gaande is. In december nam de verkoop van auto’s door Lingotto met 11% af. Toch begon het aandeel FCA toen met een langdurige waardevermeerdering.

Iedereen vraagt zich af waarom het aandeel weken lang tussen de 14 en 15,5 euro waard was en ineens naar de 17 euro schoot om vervolgens door te groeien richting de 19 euro. Er zijn allerlei theorieën bedacht kijkend naar de recente bedrijfsresultaten, maar op dat gebied is geen directe aanleiding te vinden. De oorzaak dient meer in de hoek van een grote aankondiging over een op handen zijnde fusie gezocht te worden. Zij die daar vanaf weten hebben vol ingezet op FCA (en daarop volgden er meer). Overigens lijkt nog niemand van het toezicht (SEC) nader onderzoek te hebben gedaan, om te ontdekken waar dit mee te maken heeft. De verwachting is nu dat Sergio Marchionne maandag, tijdens de persconferentie op de autosalon van Detroit, het een en ander bekend zal maken.

3 gedachten over “Scherpe koersstijging FCA om nog onbekende reden

 • 12 januari 2018 om 11:21
  Permalink

  Er wordt veel gespeculeerd. Onder andere dat er dit jaar mogelijk een grote deal bekend wordt. Maar misschien horen we inderdaad maandag meer.

  Beantwoorden
 • 12 januari 2018 om 13:15
  Permalink

  GM heeft Opel verkocht en Chevrolet uit Europa gehaald. Fusie met FCA? Fiat heeft daardoor vrij spel in Europa….

  Beantwoorden
 • 12 januari 2018 om 16:53
  Permalink

  Just call it the new Punto. Why lose the established name and market recognition and go for a dead name? Punto is way better.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.