Spy: Alfa Romeo Tonale heeft LED-strip-achterlichtunit

Komt overeen met wat we al weten.

We kunnen heel opgewonden doen bij iedere scoopfoto die we zien van de Alfa Romeo Tonale, maar wie goed kijkt naar de algehele vorm, moet toch wel concluderen dat het aardig overeenkomt met wat we al hebben gezien. Reeds in het najaar van 2019 (!) toen Corona nog ver weg leek, zijn we alles al te weten gekomen zou je kunnen zeggen. We pakken voor het gemak de achter- en voorzijde er weer even bij… Overigens verschilt dat grijze exemplaar qua plaatwerk ook nauwelijks van de rode concept die we in Genève zagen in maart 2019. Je zou dus kunnen stellen dat we al voor de pandemie wisten wat ons te wachten staat… qua looks van de Alfa Romeo Tonale dan. Behalve Corona lijkt de Tonale ook ietwat te zijn uitgesteld doordat de 1.5 Firefly die in deze auto komt te liggen qua uitstoot nog niet het gewenste niveau had (weten we uit betrouwbare bron).

Hoekige neus en rank onder de taille.

Dan zien we dat evenals de afgeplakte exemplaren die nu in Zuid-Italië rondrijden (of rond worden gereden), dat de welvingen die zo typerend zijn voor Alfa Romeo’s sinds de 8C, MiTo en Giulietta wat soberder zijn geworden. Het front is voortaan weer met scherpe lijnen omkaderd, zoals de 159 (en in een verder verleden SZ ES30 en Montreal) dat ook had. Ook kun je goed zien dat ten opzichte van de concept de grote lijnen volledig zijn gehandhaafd (zie afbeeldingen onder). Hoewel de Tonale op FCA’s Small US Wide platform wordt gemaakt zie je (door je oogharen) dat de CUV qua verhoudingen aardig op een Peugeot 3008 lijkt. Dat moet puur toeval zijn of is inherent aan het feit dat we het in beide gevallen over een (compacte) SUV hebben. De reguliere productie van de Tonale start op 4 juni 2022. De wereldpremière voor publiek vindt een maandje eerder in Genève plaats. De Tonale komt als milde hybride (MHEV) en als plug-in hybride (PHEV) op de markt.

6 gedachten over “Spy: Alfa Romeo Tonale heeft LED-strip-achterlichtunit

 • 27 juli 2021 om 22:45
  Permalink

  Laat maar komen, ik kan niet wachten. Wat een mooie auto (wel met de typische echte Alfa velgen zoals op de rode!)

  Beantwoorden
 • 27 juli 2021 om 23:15
  Permalink

  Ja in die kleur, met die velgen èn die koplampen, die zie ik helaad niet terug. 🙁

  Beantwoorden
 • 28 juli 2021 om 10:09
  Permalink

  @Alfa147TI; ik hoop met je mee! Vooral het lage deel van de auto ziet er wat mij betreft zo iel uit. Mag wel wat “dikker” en velgen meer naar buiten/groter oid.

  Beantwoorden
 • 28 juli 2021 om 17:53
  Permalink

  Ik persoonlijk vind hem zo niet mooi, maar moest ik een auto kiezen uit het stelantis gamma zou het de ds4 zijn, die vind ik zeer geslaagd.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.