Toont Alfa Romeo nieuw model in juni?

Op 24 juni zal Alfa Romeo het 110 jarig bestaan alweer, inluiden met een groot event in Arese. Tien jaar geleden was dat uiteraard ook het geval en dat weten we nog erg goed. Er gaan steeds meer stemmen op dat het dit keer niet een kwestie van een feestje met wat historische modellen zal zijn. Men spreekt zelfs over de presentatie van een nieuw model.

Het ligt voor de hand misschien om niets meer te verwachten dan bijvoorbeeld de productieversie van de Tonale. Toch is dat om diverse redenen niet helemaal voor de hand liggend, ook al staat alleen dat model en een compacte B-UV officieel op rol voor de periode tot 2022.

De Tonale is nog niet productierijp en Arese is de plek waar de wereld ook de Giulia voor het eerst mocht zien. Kortom deze heilige grond wordt enkel gebruikt om heden en toekomst met elkaar te verbinden. ‘La macchina del tempo’, zoals het Museo Storico vandaag de dag ook wel heet, is dus de perfecte locatie voor bijvoorbeeld een conceptuele GT, dat de legendarische cijferlettercombinatie ‘6C’ zou kunnen dragen. Ook wordt er gesproken over een extra lichte en krachtige Giulia GTA met meer dan 600 pk.

Een wild gerucht? Nog wel een beetje, al lijkt het er wel op dat Alfa Romeo een statement gaat maken deze zomer en dat iemand al een beetje uit school heeft geklapt. Mocht het werkelijkheid worden, dan is dit voor elke liefhebber een mooie bevestiging dat de oorspronkelijke plannen met Alfa Romeo, op de langere termijn gewoon blijven gelden. Namelijk dat het ook in de markt gezet gaat worden als hoogwaardig sportief merk met modellen in het hogere segment. Dat daar dan ook modellen bij zitten voor de massa, is alleen maar mooi meegenomen.

8 gedachten over “Toont Alfa Romeo nieuw model in juni?

 • 22 januari 2020 om 19:35
  Permalink

  Fijn bericht! Met ongeduld wachten we af en hopen vurig niet teleurgesteld te worden!

  Beantwoorden
 • 22 januari 2020 om 19:58
  Permalink

  Nou ik ben benieuwd met wat voor nieuws ze komen, en in wat voor jaar deze dan werkelijk in productie gaat.

  Beantwoorden
 • 22 januari 2020 om 20:28
  Permalink

  Graag een coupé of een spider graag, iets dat aansluit met de historie van het merk.

  Beantwoorden
 • 22 januari 2020 om 21:09
  Permalink

  Giulia GTA is not confirmed. Only one guy said he knows something about a secret project.

  Beantwoorden
 • 22 januari 2020 om 21:38
  Permalink

  Autosalon Brussel, vorige week.

  Stand Alfa Romeo deed me denken aan die paar laatste keren dat Lancia er nog stond : triestig en treurig, weinig modellen, op elkaar gepakt op een te kleine stand.
  2 Giulia’s, 2 Stelvio’s (of 3 ? SUV interesseert me niet), 1 Giulietta.

  Pover.

  Ik vrees voor 24 juni : de zoveelste concept ?

  Beantwoorden
 • 22 januari 2020 om 21:59
  Permalink

  Ik heb begrepen dat de salon in Brussel als doel heeft dat auto’s getoond worden die interessant zijn voor de verkoop in België. Dus geen internationaal doel. De getoonde modellen zijn ook daarop geselecteerd. Vind het al positief dat FCA er überhaupt te vinden was. Wil dus zeggen dat in België de verkoop nog niet miserabel is.

  Beantwoorden
 • 22 januari 2020 om 22:57
  Permalink

  Klopt dat Brussel een zogenaamd “verkoop”salon is.
  Alhoewel : enkel offertes kan je krijgen en doorverwijzing naar een dealer in je buurt. Contracten worden al enkele jaren niet meer ter plaatse getekend.
  Doordat Detroit later op het jaar is en enkele andere autoshows niet meer doorgaan, heeft Brussel het geluk gehad om enkel wereld- en Europese premières te hebben.
  Het leuke is dat je de “spaltmasse” bij Audi kan gaan opmeten, de verschrikkelijke ronde klok op het dashboard bij Mini kan verafschuwen, de laptop – euh – de tablet bij Tesla, enzovoort.
  Merken waar je nooit een stap in hun showroom zou zetten (smaak, prijs boven budget, etc).

  De verkoop / inschrijvingen in België in 2019 :
  Fiat : 16.478
  Alfa Romeo : 1.935
  Jeep : 4.888
  Maserati : 174
  Ferrari : 127
  Allemaal redelijk stabiel gebleven, behalve Alfa Romeo : min 1.076 stuks.

  Einde 2018 waren er nog 11.837 Lancia’s ingeschreven in België.
  Cijfers 2019 zijn pas later beschikbaar.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.