Tweemaal Alfa Romeo 6C op podium Mille Miglia

Afgelopen weekeinde is de ‘mooiste race ter wereld’, waar Alfa Romeo al sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw onlosmakelijk mee verbonden is, weer afgesloten met de traditionele terugkeer in de Lombardijse stad Brescia. Na 1794 km finishten Giovanni Moceri en Daniele Bonetti als eerste in een Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Deze auto met startnummer 59 is onderdeel van FCA Heritage en staat doorgaans in het Museo Storico te Arese (foto boven).

Op tweede plaats eindigde de Alfa 6C 1750 SS Zagato uit 1929 van het duo Vesco-Guerini (foto boven). De 37ste historiserende editie van de vroegere race kleurde rood van het de aanwezigheid van het Milanese merk. Zelfs Alfa Romeo’s directeur in onze regio, Alberto Cavaggioni, nam deel in een 1900 Sport Spider. Hij deed dat samen met de beeldige Italiaanse F1 verslaggeefster Federica Masolin. Alfa Romeo vulde de historische stoet verder ook aan, met de aanwezigheid van een Giulia Q en Stelvio Q in sprankelende Alfa Romeo Racing tenue en dezelfde modellen in B-tech uitvoering. Dit zorgde vaak voor een luid applaus onder het aanwezige publiek (foto onder).

[nggallery id=1236]

Een gedachte over “Tweemaal Alfa Romeo 6C op podium Mille Miglia

 • 21 mei 2019 om 16:06
  Permalink

  Indrukwekkende

  parade mooie karretjes, gelukkig niet alleen Italiaanse, anders wordt het zo’n ‘eng’ feestje ;-). En bugatti op de 3e plaats, mag ook zeker vermeld worden!!!
  Jammer alleen dat het steeds meer een ‘happy few-feestje” wordt, de gewone man mag foto’s maken en toekijken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.