Vorstelijke Lancia Thesis rijdt koninklijk paar

Nog maar een week geleden prijkte op een prachtige Lancia Thesis limousine te Rome het vaandel van ons koninklijk huis. Een eer voor zowel vaandel als auto in onze ogen. Een Lancia-minnende lezer attendeerde ons op dit voor ons liefhebbers toch wel bijzonder feitje. De Lancia Thesis Limousine is een product van Stola dat luistert naar de werktitel ‘S85’, in 2004 gepresenteerd om het 85 jarige bestaan van de firma uit Turijn (1919) te vieren. Dat was geen toeval, want Stola is al sinds het ontstaan nauw verbonden geweest aan Lancia en was zelfs bewust nabij de autofabriek in de wijk Borgo San Paolo gevestigd. De familie Stola bleef tot 2004 actief binnen dit prachtige multifunctionele bedrijf met 3500 werknemers. Inmiddels is Stola (helaas) opgegaan in de firma Blutec uit Turijn.

De Lancia Thesis Limousine is 60 cm langer dan een normale Thesis en dus 5,49 meter. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima konden binnen genieten van een prachtig verlengde Lancia met houten vloer en volledig in leer afgewerkt interieur met geheel verstelbaar meubilair. Het bestaan van deze moderne ‘Flaminia’, vormt in deze voor Lancia-liefhebbers bittere tijden, een stille getuigenis van wat een Italiaans luxe auto pur sang precies behelst. Momenteel is er geen ruimte voor een dergelijk product in FCA’s portfolio, maar dat ligt in onze ogen absoluut niet aan het feit dat het geen bestaansrecht zou hebben. Lancia heeft namelijk iets wat andere merken (inclusief de Italiaanse) niet hebben en geruggensteund door de rijke geschiedenis van het merk uit Chivasso, zou dit vroeg of laat weer op een tekentafel moeten belanden.

Tot slot staan we graag nog even stil bij de prachtige keuze van het koninklijk paar om door te vliegen naar Palermo (foto’s), waar ze met eigen ogen de situatie rond de vluchtelingencrisis van dichtbij zijn gaan bekijken. Een opmerkelijke en mooie daad van de jonge koning en zijn gemalin, dat in ItaliĆ« en op SiciliĆ« niet onopgemerkt is gebleven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.