Wall Street kleurt Ferrari rood

Ferrari wallstreet3

Italië en haar historische racekleur rood, vormen vandaag dankzij Ferrari even het hart van de financiële wereld. Op Wall Street is de beursnotering van (10% van) Ferrari sinds een paar uur een feit. Zoals gezegd heeft Marchionne zelf de naam van de titel voor het aandeel Ferrari bedacht, namelijk ‘Race’. Boven de 60 dollar per aandeel stijgt de koers nu, tegen een prijs van 52 dollar. In totaal is het pakket van 17.175.000 aandelen 893,1 miljoen dollar waard, wat nog kan oplopen tot 982,4 miljoen, wanneer het pakket door de banken zal worden uitgebreid tot 1.717.150 aandelen. Sergio Marchionne, Piero Ferrari en John Elkann, mochten vanmiddag de gong laten klinken over de NYSE. Marchionne sprak vervolgens in de ether op CNBC over het grote potentieel dat Ferrari nog zal gaan benutten de komende jaren. De wereld ligt aan de voeten van het legendarische Italiaanse sportwagenmerk, aldus de CEO. Het aanbod onder het symbool ‘Race’ dat vandaag start, sluit op 26 oktober. Het aanbod maakt volgens FCA deel uit van een serie initiatieven die moeten leiden tot de spin-off van Ferrari van Fiat Chrysler Automobiles. Tegen begin 2016 zal FCA haar resterende aandeel in het pakket (80%) verdelen over de aandeelhouders.

De koers van FCA op de beursvloer in Milaan (MIBTEL) is intussen na een periode van toename, in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. Dit door de waardebepaling van het aandeel Ferrari en de affaire over mogelijke sancties van de Europese Unie tegen de Italiaanse autokolos. Dat laatste wegens een aanklacht vanwege grote fiscale voordelen die FCA in de staat Luxemburg zou hebben gehaald. Ook het Amerikaanse concern Starbucks zit in hetzelfde beklaagdenbankje, maar dan voor dergelijke praktijken in Nederland (dat andere Europese belastingparadijs voor grote Internationals). FCA riskeert een boete van maximaal 200 miljoen dollar. FCA herhaalt vandaag overigens opnieuw officieel dat het geen enkele vorm van Luxemburgse steun heeft genoten en dat het de regels altijd heeft gerespecteerd.

Ferrari wallstreet4

Een gedachte over “Wall Street kleurt Ferrari rood

  • 22 oktober 2015 om 17:26
    Permalink

    Die neerwaartse spiraal van het aandeel FCA is allang weer omgedraaid hoor (het gaat soms snel op de beurs). Richting de 14 euro alweer!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.