Home » FCA , Ferrari

10% Ferrari circa 1 miljard dollar waard

11 oktober 2015 13:04 3 reacties

Ferrari wallstreet2

Marchionne is klaar om de gong voor Ferrari te laten klinken op Wall Street. Het SEC heeft het door FCA ingediende Form-1 openbaar gemaakt. Daarin staat dat het 18.892.150 aandelen van tussen de 48 en de 52 dollar per aandeel betreft. Dat komt neer op een maximale waarde van 982,4 miljoen dollar voor de straks beursgenoteerde 10% van het totale kapitaal van Ferrari. Ferrari als geheel is dus iets minder dan 10 miljard dollar waard. Ongeveer 8,65 miljard euro. Precies zoals analisten eerder hebben aangegeven en Sergio Marchionne zelf, die -weliswaar wat omfloerst- weleens wat bedragen heeft genoemd.

Om precies te zijn gaat het allereerst om 17.175.000 aandelen, gelijk aan 9% van het kapitaal. Hieraan zal een optie worden toegevoegd op nog eens 1.717.150 aandelen (‘green shoe’) die de banken bij een verzoek om meer kunnen vrijgeven voor notering. Een datum staat niet vermeld, maar een maand na het leveren van de documenten zal dit een feit zijn. Ferrari staat in het SEC document vermeld als New Business Netherlands en zal de naam Ferrari NV aannemen. Een Nederlands tintje dus voor dit deel van het huis uit Maranello dat naar de beurs gaat. Het symbool bij de notering wordt heel toepasselijk “Race”.

FCA zal ook voor deze notering een ‘loyalty’ programma hanteren. Oftewel de aandeelhouders die het aandeel minstens 3 jaar in hun portefeuille houden, kunnen rekenen op een dubbele stem voor ieder ‘gekwalificeerd’ aandeel. Hierdoor zijn Exor, als grootaandeelhouder van FCA en met 90% van de aandelen Ferrari in de portefeuille, plus erfgenaam Piero Ferrari, eigenaar van 10%, samen goed voor meer dan 50% van het totale stemrecht. Aan het roer bij Ferrari staan Sergio Marchionne, Amedeo Felisa, Piero Ferrari, Louis C. Camilleri, Eddy Cue, Giuseppina Capaldo, Sergio Duca en Elena Zambon. De omzet van Ferrari stond eind september op 720-730 miljoen euro (+9/10% ten opzichte van dezelfde periode in 2014). De operationele kasstroom (EBITDA) kom neer op 210-2015 miljoen euro (+19/+22% ten opzichte van 2014). Het aanbod van de aandelen wordt uitgevoerd door de banken UBS Investment Bank, BofA Merrill Lynch, Allen & Company Llc, Banco Santander, BNP Paribas, JP Morgan en Mediobanca.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • MicLun schrijft:

  Graag ook 1 aandeel voor mij in Ferrari.
  Geen gezond verstand maar emotie.
  Een collectors item. Die verkoop ik dus nooit.

 • Ilfiammingo schrijft:

  FCA, die over 90% van de ferrari aandelen beschikt (waarde 8.84 miljard dollar) is momenteel 20 miljard dollar waard. Dat wil zeggen dat het volledige FCA -- Ferrari amper meer waard is dan enkel Ferrari. Het ene lijkt me dan ook overgewaardeerd, terwijl het andere dan weer serieus ondergewaardeerd wordt.

 • Orso schrijft:

  Ilfiammingo:
  Begin 2013 stond FCA net iets onder de 4 euro per aandeel….. Kun je nagaan. FCA zonder Ferrari stond toen feitelijk op een negatieve waarde. De markt maakte (en maakt) zich zorgen om de enorme schuldenlast.
  Inmiddels is de koers weer ongeveer 14. Ik heb er een aardig ritje mee weten te maken.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Ferrari

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties