Home » Abarth , Fiat

500 Abarth naar Amerika met nieuwe automaat

8 april 2014 19:17 2 reacties

500 abarth automaat

Abarth liefhebbers in de VS spreken er al maanden over en nu gaat de 500 daar dan ook echt in de verkoop met een nieuwe verbeterde zestraps automaat. De in het Mexicaanse Toluca gebouwde Abarth’s zijn erg gewild bij het Amerikaanse publiek. Ook de pittige 500 Turbo die we hier ook als Abarth kennen (135 pk) is erg in trek en miste enkel nog een prettige automaat. De 6-traps die reeds op de Fiat 500 wordt geleverd miste de capaciteit om meer dynamische rijgedrag op flexibele wijze te absorberen. Dat is nu dus verleden tijd.

Deze automaat is niet zomaar een extraatje in de folder. Fiat verwacht dankzij deze toepassing aanzienlijk meer auto’s te kunnen verkopen, bovenop het huidige succes. De komst met de automaat komt tegelijk met een eerste update voor het Amerikaanse 500-gamma. Deze zal eind deze maand in New York gepresenteerd worden, wanneer ook de Alfa Romeo 4C met TCT aan het publiek wordt geïntroduceerd. Hierbij moet je denken aan een milde aanpassing die sterk overeenkomt met de 500 MY 2014 met digitale 7 inch display voor de Europese markt (foto onder). Verder zal de Amerikaanse aangepaste 500 te herkennen zijn aan een vernieuwde middenconsole met nieuwe (o zo belangrijke) bekerhouders.

500 my2014

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • Jonckheereh schrijft:

    Dubbele koppeling? Zo nee, waarom niet???

  • dmantione schrijft:

    Wat ik elders lees is ook deze “Made in Japan”. Toen de Amerikaanse ingenieurs zich mochten ontfermen over de 500 om hem daar te introduceren keurden ze de gerobotiseerde bak die we in Europa kennen af. Ze hadden echter geen geschikte automaat op de plank liggen, daarom weken ze uit naar de Japanse producent Aisin, die een geschikte automaat had. Deze nieuwe automaat is een nieuw model van Aisin, dat geschikt is voor de zwaardere motor van de Abarth.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Abarth , Fiat

Lees meer over

Volg ons

Advertenties