Fiat geeft 500 nuttige update met MY2014 editie

500 MY2014 Cult

Een winnend nummer verander je niet, daarom kiest Fiat voor een nuttige update van de succesvolle 500, in plaats van het wiel opnieuw uit te vinden. Er is voorlopig nog geen sprake van een facelift of opvolger van de eenentwintigste-eeuwse versie van deze icoon. De 500 MY2014 zal in Genève te zien zijn en gaat vooral over verfijning, een tikje modernisering en de toevoeging van een krachtbron, namelijk de 105 pk TwinAir. De Fiat 500 is sinds 2007 een groot succes dat inmiddels mondiale vormen heeft aangenomen. In de VS slaat het model al een paar jaar aan en in de EU blijft het een van de populairste A-segment auto’s. Van de productie wordt inmiddels 75% buiten Italië verkocht.

500 Cult3

Binnenin zien we dat de display van het stijlvolle instrumentarium digitaal is geworden. Het gaat om een handig 7 inch TFT-scherm, dat duidelijk is af te lezen en in alle noodzakelijk info voorziet. Het is een creatie in kleur van Magneti Marelli waarbij de wijzertjes die rondgingen nu zijn verdwenen. Met navigatie is voortaan bovendien op hetzelfde scherm te zien wanneer welke bocht genomen kan worden tijdens de uitgestippelde route.

500 Cult2

De 500 krijgt een extra versie erbij bovenin het gamma, namelijk de Cult. De 500 Cult is extra luxe en is standaard met panoramisch dak uitgerust, 16 inch velgen en prachtige nieuw vormgegeven leer in het interieur. Het digitale scherm is vooralsnog alleen standaard op deze versie en de stoere ‘S’. Op de Lounge is het optioneel en onderin tref je de oude vertrouwde ‘klok’. Enkel minimalistische wijzigingetjes zijn aan de buitenzijde te zien. Je kunt kiezen uit drie interessante nieuwe lakkleuren te weten Lattementa (‘melk mint’ foto), Bianco Tristato en Blu Italia. Verder zijn er drie nieuwe velg variaties in 15″en 16″ beschikbaar op de MY2014. De chromen ‘snor’ is ook zeer licht gewijzigd door Centro Stile Fiat, evenals de zijspiegels, de kofferklep en de binnenkant van de achterlichtunits. Al met al oogt de Fiat 500 even fris en stijlvol als altijd.

500 Cult4

4 gedachten over “Fiat geeft 500 nuttige update met MY2014 editie

 • 2 maart 2014 om 08:49
  Permalink

  Zolang het goed verkoopt zijn geen grote wijzigingen nodig. Ik snap bvb BMW niet die om de haverklap een nieuw model van de mini uitbrengt.

  Beantwoorden
 • 2 maart 2014 om 11:55
  Permalink

  Het zijn dus gewoon accessoire-wijzigingen aan de buitenkant dus;
  andere velgen en ander KLEUR spiegels, maar niet qua vorm. Die haal je ook zo in de fatermarket
  En wat is dan de wijziging in de chromen snor, want ik zie het niet, net zo min als de achterlichten?
  Wel leuk een nieuw versie, maar om nou over een opfrissing te spreken…

  De display is trouwens wel gaaf!

  Beantwoorden
 • 2 maart 2014 om 21:17
  Permalink

  Blijft een ijzersterk nummer…. 😉
  Zolang de concurrentie de 500 nog kopieert (zie bijv. de nieuwe Twingo, regelrechte 500+A1 kloon) en verkoopaantallen stabiel blijven, prima. Hopelijk maken ze wel hun huiswerk en staat de nieuwe wel op tijd klaar en dat ze niet eerst weer wakker geschud moeten worden en weer achter de feiten aan hobbelen. De rest van het 500gebeuren (L, XL , XXL en weet ik wat allemaal), kan me echt gestolen worden. Maar goed, ik behoor waarschijnlijk ook niet tot de doelgroep.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.