Maserati toont nieuw concept in Genève

concept maserati

Maserati zal inderdaad een nieuw concept tonen in Genève. Dat blijkt vandaag uit een kort commentaar op de Facebookpagina van het merk met de drietand:

“Ready for Geneva International Motor Show. Two world Maserati premières: the Quattroporte Zegna Limited Edition, and…a new concept car.”

Er waren de afgelopen dagen slechts enkele geruchten hierover te lezen, maar verder is er geen bevestiging buiten deze zin om te vinden. Ook geen teaser. Mogelijk gaat het om een studiemodel voor een toekomstige (meer compacte) GT, dat enkel in grote lijnen de basis zal vormen. Op 5 maart zal de het doek van dit nieuwe idee getrokken worden, dat tevens het 100 jarige jubileum extra glans zal geven. GranSport zal de nieuw coupé waarschijnlijk gaan heten, een auto die evenals de GranTurismo de stijl moet gaan bepalen van toekomstige Maserati’s met twee, vier en zelfs vijf portieren. Eerder dan 2016 zal dit model niet op de markt verschijnen. Waar dit model van de band zal rollen uiteindelijk, is nog niet geheel duidelijk. In Modena vreest men enigszins voor een definitief vertrek van de productie van Maserati uit de geboortestad, dat nu al grotendeels in Turijn plaatsvindt.

5 gedachten over “Maserati toont nieuw concept in Genève

 • 28 februari 2014 om 22:23
  Permalink

  Ziet er een beetje bruut uit, maar, Maserati doet weer eens van zich spreken. En dat is mooi!

  Beantwoorden
 • 28 februari 2014 om 22:47
  Permalink

  Er gaan geruchten dat ze een concept concurrent van de Jaguar F-type willen tonen.

  Beantwoorden
 • 2 maart 2014 om 08:53
  Permalink

  Net van de invoerder vernomen dat het model “alfieri” zal noemen ter ere van de oprichter en dat de motor een 4.7 V8 zal zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.