Alfa Romeo Stelvio start met rijke ‘First Edition’

Een zeer rijk uitgeruste Alfa Romeo Stelvio zal naar verwachting met de titel ‘First Edition’ volgende maand al op de markt verschijnen. Zo kan de fabriek haar eerste leveringen doen en warmt het merk zich op, om de SUV steeds meer wereldkundig te maken. In Genève zien we uiteraard de basisversie straks ook staan, naast de reeds in Los Angeles gepresenteerde Quadrifoglio. De Stelvio ‘First Edition’ zal primair in Italië geleverd worden, met vervolgens de eerste exemplaren voor dealers in de rest van de EU.

Overigens is de ‘First Edition’ niet bepaald een basismodel te noemen. Het uitrustingsniveau, hoort motorisch gezien al bovenin het lijstje, met onder de kap de 2.0 280 pk turbomotor en Q4 aandrijving, gekoppeld aan de 8-traps automaat. Op het lijstje van een uitgelekte folder zien we vervolgens een waslijst aan opties die standaard zijn verwerkt. Te weten; 20 inch velgen, Bi-xenon koplampen met AFS, verlichting van de handgrepen, chromelijsten om de ramen waarvan de achterste donkergetint zijn, remblokken in kleur, leren bekleding ‘Pieno Fiore’, verwarmde elektrisch verstelbare stoelen met 8 standen, verwarmd stuur in leer uit het Lusso-pakket, houten inleg op dashboard en deurpanelen (Lusso), flippers aan het stuur, audio ‘Pack Sound Theatre’, automatisch dimmende binnenspiegel, elektrisch inklapbare zijspiegels, aluminium pedalen en dorpelstrips, AEB (Autonomous Emergency Break), FCW (Forward Collision Warning), LDW (Lane Departure Warning), automatische dagrijverlichting, 7 inch kleurenscherm met boordcomputer, elektrische achterklep, Keyless entry (voorportieren), 3D navigatiesysteem met 8,8″ display, DAB (Digital Audio Broadcasting), parkeersensoren voor en achter en achteruitrijcamera.

De Stelvio First Edition is op papier een ‘Super’, maar doet niet onder voor een Veloce als het om vermogen gaat en lijkt qua uitrusting dus de uitstraling van een Pack Lusso-editie mee te krijgen. Een uniek model dus als voorafje, voordat het normale gamma geleidelijk vorm zal krijgen vanaf dit voorjaar. De ‘First Edition’ is reeds volop gespot in Italië (foto’s) tijdens wat tests, kort na de assemblage in Cassino.

8 gedachten over “Alfa Romeo Stelvio start met rijke ‘First Edition’

  • 8 januari 2017 om 08:14
    Permalink

    Ik denk dat dit de alfa gaat worden die voor grote aantallen moet gaan zorgen en vooral in landen als china en de usa

    Beantwoorden
  • 8 januari 2017 om 08:16
    Permalink

    Ik denk dat dit de alfa gaat worden die voor grote aantallen moet gaan zorgen en vooral in landen als china en de usa .

    Beantwoorden
  • 8 januari 2017 om 11:07
    Permalink

    Ik mag dit een Macan killer vinden, laat maar komen!!!

    Beantwoorden
  • 9 januari 2017 om 11:26
    Permalink

    Ik denk dat dit de alfa gaat worden die voor grote aantallen moet gaan zorgen in landen als china , USA EN(!) de Europese markt, hier is de SUV-markt ook nog steeds een groeiende markt.

    Beantwoorden
  • 18 januari 2017 om 14:42
    Permalink

    Prijs in IT €57.300
    Reken dus in NL op een prijs richting de 70k

    Beantwoorden
  • 18 januari 2017 om 15:48
    Permalink

    Site van Wim Prins geeft aan ca. €68.000 voor First Edition, daarbij goedkoopste benzine vanaf ca. €55.000.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.