Onthulling Alfa Romeo Stelvio in foto’s

stelvio-la7

Bekijk hier een fotoverslag van de onthulling van de Alfa Romeo Stelvio. Deze heb je op AutoEdizione live vanuit Los Angeles vanavond kunnen volgen. Reid Bigland ging uiteraard niet voorbij aan de Giulia (Quadrifoglio) aangezien Amerika nog maar net met de officiĆ«le lancering van deze hoogwaardige sedan te maken heeft gehad. Om het een heel duidelijk met het ander te verbinden is de Stelvio samen met de Giulia gepresenteerd. Hoewel op de Stelvio nog even gewacht moet worden zien we alvast wat ons te wachten staat. Daarmee maakt Alfa Romeo ons eens te meer duidelijk dat de ontwikkelmachine nu echt draaiende is.

stelvio-la8

stelvio-la9

Deze prachtig geproportioneerde eerste SUV van Alfa Romeo valt op door z’n smaakvolle lijn. De presentatie startte met een pakkend filmpje waarin wederom al het andere als saai wordt bestempeld en de Italiaanse benadering als oogverblindend. Met het hart en niet alleen het hoofd volgens een goede uitspraak van de vroegere Alfa-ingenieur Orazio Satta Puglia. Of om het met hedendaagse termen te zeggen OMG SUV from Italy! De Stelvio Quadrifoglio zal de snelste in z’n soort zijn met opnieuw uitgebalanceerde techniek dat in de Giulia al zo succesvol is toegepast.

stelvio-la6

stelvio-la10

stelvio-la11

3 gedachten over “Onthulling Alfa Romeo Stelvio in foto’s

 • 16 november 2016 om 18:40
  Permalink

  Ze flikken het toch maar weer. Na alle onzin van de laatste jaren of ze het zouden redden en de kritiek aan het adres van SM ,petje af zoals Henry Ford.

  Beantwoorden
 • 17 november 2016 om 10:09
  Permalink

  Wat een bruut van een wagen! Hopelijk trekt dit ‘geweld’ Alfa helemaal waar de liefhebber het hebben wil; in het midden van de markt!
  Klein beetje een zwaktebod vind ik dan wel weer dat tijdens de presentatie, dat dan de specs worden vergeleken met concurerende merken. Als een concept goed is en daar twijfel ik niet aan bij deze wagen, dan heeft het geen vergelijk nodig.
  Maar AR is helemaal terug aan het komen en dat voelt goed na jaren van in de marges opereren!!!

  Beantwoorden
 • 18 november 2016 om 00:12
  Permalink

  Ik vond het juist heel sterk om de vergelijking te durven maken met bv de Porsche Macan, die wereldwijd toch als een soort supercar wordt gezien, de onvolprezen sportieve SUV. Bigland maakte gehakt van de Macan, en dat getuigt van veel zelfvertrouwen. Veel liever dit dan dat men eindeloos teruggrijpt op het rijke Alfa verleden, want voor de hedendaagse consument is dat rijke verleden vooral een grijs verleden en bovendien roept het bij bijvoorbeeld de Amerikaanse maar ook de Britse consument herinneringen op aan roestende auto’s van belabberde kwaliteit. Laat maar zien dat dit andere tijden zijn, en dat topmerken als Porsche hun borst nat kunnen maken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.