Home » Alfa Romeo , FCA

Grote SUV Alfa Romeo inderdaad in 2018

7 januari 2017 13:13 10 reacties

Uit een overleg tussen een van de Italiaanse vakbonden en FCA, is deze week gebleken dat er een toezegging is gedaan betreffende een te produceren E-segment Alfa Romeo SUV vanaf 2018. We wisten al dat na de Stelvio dit het eerstvolgende model zou worden voor Alfa Romeo. Marchionne heeft afgelopen jaar laten weten dat er pas voorbij de Stelvio gekeken zou worden als alles volgens plan verloopt met de Giulia en de D-segment SUV. Hieruit mogen we dus alvast concluderen dat FCA het licht op groen heeft staan. De tweede SUV wordt steevast in verband gebracht met Mirafiori. De grote Fiat-fabriek wacht al jaren op een degelijke productie en via de SUV’s van Maserati en Alfa, moet deze productielocatie weer een grote stap in de goede richting kunnen zetten. Het overleg met vakbondsgroep FIM-CISL heeft dus vooral plaatsgevonden om te polsen of FCA haar plannen ook daadwerkelijk doorzet.

Alfa Romeo keert dus ook terug in het hogere segment. Een topmodel sedan is een model waar nog niets officieels over gezegd wordt, maar enkel over wordt gespeculeerd. Deze zou logischerwijs ook uit Turijn komen en bereikt volgens de geruchten tegen 2020 de productiefase. Veel zal opnieuw afhangen van de resultaten die met de SUV’s zal worden behaald. De Grote SUV van Alfa Romeo zal overigens naar verwachting naast de Maserati Levante van de band rollen straks. We verwachten de eerste proefmodellen op de weg ergens in de loop van dit jaar, terwijl de productiefase medio 2018 bereikt zal worden.

Over de volgende generatie Giulietta klinkt steeds luider door dat Pomigliano d’Arco zich daar op voor zal mogen bereiden straks. Maar de voortgang van dit plan zal in sterke mate afhangen van de markttendens en opnieuw de resultaten met de bestaande modellen in de hogere segmenten. In maart is er overigens een topoverleg met de bonden over het plan rond deze grote fabriek, waar nu alleen nog de Panda wordt geproduceerd.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

10 reacties »

 • alfarijder schrijft:

  Voor mij zou de giulietta voor gaan , maar ik denk dat ik er geen verstand van heb .

 • Rene1964 schrijft:

  Een grote SUV is voor de VS en China erg belangrijk, maar ook hier in Europa als vlaggeschip! Je struikelt hier in NL toch ook over de Cayennes en XC90’s !

 • Il Quadrifoglio schrijft:

  Ik vraag me af of deze ook gebruik gaat maken van het Giorgio platform. Weet iemand dit?

 • HZW schrijft:

  Als er geld verdient moet worden kan je beter met SUV’s op de markt komen.
  De nieuwe Giulietta zou niet zo moeilijk moten zijn lijkt mijn, gewoon een 5-deur hatchback op Giulia basis er van maken.

 • Gert-Jan Tas schrijft:

  Volgens mij wordt ALLES (vanaf Mito opvolger tm E segment SUV/sedan/SW) op het Giorgio platform gebouwd. Daarmee is FCA weer jaren voor op de rest die meerdere platforms moeten gebruiken.

 • Lusso schrijft:

  Ik wil helemaal geen SUV. Ik wil een traditionele Alfa: een sportieve sedan of nog beter een coupé of spider. Ook al is de Stelvio best geslaagd, die belachelijke SUV-gekte verpest het hele automobiellandschap.

 • Dennis schrijft:

  C-segment en markttendens, het is ook echt een niche hè? De D-segmenter Giulia met alle respect voor de prachtige auto, is een brug te ver voor vele C-segmentrijders. Dat worden weer vele Giulietta rijders die tegen wil en dank gaan shoppen bij de Duitse merken als ze niet snel met een opvolger komen…

 • henk schrijft:

  De grote Alfa SUV, op een doorontwikkeld Stelvio platform, wordt mogelijk omdat de nieuwe Jeep Grand Cherokee vrijwel zeker ook op dit platvorm gebaseerd gaat worden..

 • OneFiveNine schrijft:

  @ Gert Jan Tas: er komt geen Mito-opvolger en mocht die alsnog wel komen, dan zeker niet op het Giorgio-platform.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties