Fiat 500 weer terug op Braziliaanse markt

Na bijna twee jaar is de Fiat 500 in Brazilië weer terug van weggeweest. Daarmee is dit ijzersterk iconische model weer iets meer een mondiale Fiat geworden. De Braziliaanse markt is herstellende en de in Mexico gebouwde versie voor de Noord-Amerikaanse markt mag dus ook weer richting zuiden geëxporteerd worden. In de VS is de 500 momenteel goed voor gemiddeld 14 tot 15 duizend exemplaren op jaarbasis, oftewel de helft minder dan in de jaren ervoor. In Rusland heeft Fiat overigens haar showrooms voor personenauto’s inmiddels gesloten en is de 500 daar niet langer verkrijgbaar.

Slechts één versie is beschikbaar, namelijk de 1.4 Fire EVO met 85 pk met een handgeschakelde vijfbak. De Dualogic automaat die eerder wel in Brazilië verkrijgbaar was, keert dus niet terug. Het betreft overigens nog altijd het ‘oude model’ als het om de exemplaren uit Toluca gaat. Een nieuwere versie, zoals wij die nu een paar jaar kennen, ligt mogelijk nog in het verschiet of wordt zelfs overgeslagen met het oog op een nieuwkomer in 2019.

Hoewel het eerste halfjaar in Brazilië nog goed was voor een afname van 12% (ruim 80.000 eenheden), is er inmiddels al een paar maanden een positief resultaat te zien, dat het komende halfjaar mogelijk zal doorzetten. De 500 is niet een model dat typisch bij de Braziliaanse markt past, maar zal vooral in de steden wel op wat klanten kunnen rekenen. Een model als de kleine, robuuste en vooral goedkopere Mobi is daar bijvoorbeeld veel belangrijker met al meer dan 50.000 eenheden vanaf januari gezien. Meer dan de helft van de totale verkoop van Fiat in Brazilië dus.

2 gedachten over “Fiat 500 weer terug op Braziliaanse markt

  • 29 juli 2017 om 19:43
    Permalink

    Zou dit duiden op het einde van de huidige generatie 500. ?
    Nog even extra eenheden wegzetten voor dat de productie stopt. ?

    Beantwoorden
  • 31 juli 2017 om 12:22
    Permalink

    @HZW
    Ik denk eerder dat dit een poging is om de tegenvallende verkoopresultaten in de VS op te vangen en de productie in Mexico op pijl te houden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.