Fiat Tipo Sport met 150 pk in Genève?

Fiat brengt mogelijk een verrassing naar Genève voor liefhebbers van de Tipo. De C-segment Fiat zal namelijk volgens diverse bronnen gepresenteerd worden met een krachtige Turbo-motor onder de kap. De naam is dan naar men zegt Tipo ‘Sport’. De Tipo debuteerde vorig jaar al met het S-Design pakket en voegt nu dus als het ware de daad bij het woord. Een mooie toevoeging wat ons betreft. Het toont aan dat Fiat soms ook bereid is iets te presenteren dat verkooptechnisch misschien niet het meest interessant is, maar wat wel mooier is voor wie bewust kiest. Het doet ons mijmeren over die tijd dat het sowieso niet allemaal zo commercieel verantwoord hoefde te zijn. Neem nou die mooie 2.0 16v modellen waar in krachtig Italiaans voluit ‘Sedicivalvole’ achterop stond (foto onder).

De reden dat de Tipo nu waarschijnlijk ook als Sport gepresenteerd wordt, heeft ook wel een beetje met die sterke 146 pk 2.0 uit 1992 te maken. De Tipo wordt door Fiat namelijk wegens succes nu graag als een fenomeen dat al 30 jaar bestaat gepresenteerd. Ook in Genève staat men daar bij stil, waarbij een sterker topmodel niet in het gamma kan ontbreken uiteraard. Het rode streepje van de 16v met speciale sideskirts zou dus zomaar kunnen terugkeren, ware het niet dat Alfa Romeo voor de Giulietta onlangs ook al met dit detail heeft gespeeld. We verwachten in ieder geval een specifiek pakket dat in grote lijnen met de S-design overeen zal komen en verkrijgbaar is met exclusief voor de ‘Sport’ bedachte velgen en kleuren.

6 gedachten over “Fiat Tipo Sport met 150 pk in Genève?

  • 16 februari 2018 om 18:45
    Permalink

    Eindelijk een moderne benzine in het vooronder. Dat kon nog wel eens goed uitpakken in nl top modelletje zoduur als de instap benzine wegens lagere CO2 tax 😂

    Beantwoorden
  • 16 februari 2018 om 21:01
    Permalink

    Zou leuk zijn als er weer een Fiat Sport terugkeert, al is 150 pk in een c-segmenter niet bijster veel (mijn Stilo heeft er zelfs meer). Mogen ze ook gelijk de Special weer afstoffen.

    Beantwoorden
  • 26 februari 2018 om 20:41
    Permalink

    Wanneer komt er een actie van Fiat NL met een G3 variant? Ik zie toekomst voor een lichte Fiat sw met een grote Gas Tank.

    Beantwoorden
  • 1 maart 2018 om 09:02
    Permalink

    Was vals alarm. Bleek om een S-design versie van de 124 Spider te gaan. Verder geen nieuws van Fiat in Genève.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.