7 Alfa Romeo-modellen: sportwagen met meer dan 700 pk en GTV

Tot 2022 zullen zeven nieuwe Alfa Romeo-modellen het daglicht zien, verklaarde Tim Kuniskis vandaag tijden het Capital Markets Day van FCA te Balocco. Verschillende vormen van elektrische techniek zullen volop toegepast gaan worden, afgestemd op wat wenselijk is op diverse markten.

Er komt zelfs een soort supercar voor het merk uit Arese met meer dan 700 pk (gecombineerd). Elektrisch aangedreven op alle vier wielen. Balocco zal opnieuw het heilige centrum worden voor de ontwikkeling van deze auto. De komst van een dergelijke auto bevestigd min of meer ons vermoeden van nieuwe sportwagens (met middenmotor?) voor de drie Italiaanse merken. De naam die valt is het legendarische 8C. Modena is volgens ons naar verwachting de productielocatie.

De GTV keert ook terug, met een Quadrifoglio van meer dan 600 pk. De reeds verwachte coupĆ© Giulia met dit vermogen heet dus GTV, precies zoals we hoopten. Maserati en Alfa Romeo willen gecombineerd 500.000 auto’s (Alfa Romeo 400.000) op jaarbasis produceren met marges die hoger zijn dan 10%. Lees hieronder de pdf van de presentatie:

Industrieel plan Alfa Romeo 

3 gedachten over “7 Alfa Romeo-modellen: sportwagen met meer dan 700 pk en GTV

  • 1 juni 2018 om 13:43
    Permalink

    Vooral aan de bovenkant van het Segment dus, was ook wel de verwachting. Geen opvolger voor de MiTo en de nieuwe Giulietta (en bijbehorende SUV) laat nog (best wel) lang op zich wachten (alhoewel ze hier niks over zeggen). Voor Nederland lastig denk ik wat betreft volume.

    Wel fijn dat het zo’n sterk merk wordt; geen concessies.

    Beantwoorden
  • 1 juni 2018 om 15:28
    Permalink

    Eerst zien, dan geloven… Ik begrijp heel goed hoe FCA er nu voorstaat maar ik heb te vaak loze plannen gehoord. Laat ze het nu eindelijk maar eens waarmaken! Tot die tijd heb ik er (helaas) weinig vetrouwen in!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.