Marchionne tovert stropdas tevoorschijn en schuldenlast weg

Tijdens de aandeelhoudersvergadering vandaag op Balocco was het al een wat vreemd gezicht om Marchionne niet in een trui maar in een wat hoog dicht geritst vest te zien verschijnen. Dat was niet zonder reden, want zoals beloofd had Marchionne een stropdas om gedaan indien de schuldenlast tegen de maand juni weggewerkt zou zijn door FCA. En dat was gelukkig het geval. Het vest was niet een teken dat het nog niet gelukt was, maar bleek een manier te zijn om het positieve resultaat bekend te maken. Marchionne citeerde Oscar Wilde met de woorden; “Een stropdas die een goede knoop heeft, is een eerste serieuze stap in het leven.” Vervolgens ging het vest open en zei de CEO dat FCA nu heel serieus genomen kan worden.

Balocco is geen toevallige locatie, want hier begon het ooit allemaal voor Marchionne (2004). Er hingen toen zeer donkere wolken boven Lingotto. Nu kan de groep volop werken aan de toekomst, zonder voorwaarden. Marchionne citeerde vervolgens ook Ernest Hemingway; “Er is niets nobels aan het superieur zijn. Echte nobelheid is superieur zijn aan wat we vroeger waren.” Volgens de CEO is dat precies waar het bedrijf zo sterk door is geworden. Resultaten van nu zijn dus nooit een reden om het voortaan rustiger aan te doen.

Een gedachte over “Marchionne tovert stropdas tevoorschijn en schuldenlast weg

  • 2 juni 2018 om 08:35
    Permalink

    Eindelijk!!! Deze man verdiend een standbeeld. En laat niemand meer zeuren over geen automan en hij is te veel boekhouder. Dezeman heeft het weer mogelijk gemaakt dat we weer kunnen dromen. Ik hou mn hart vast wanneer er weer een chaos Italiaan de leiding over neemt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.