Nieuwe Alfa Romeo 8c straks in GTP hypercar duurrace?

De tijden dat Alfa Romeo in dezelfde klasse als Ferrari en Porsche meedeed aan duurraces met de door Autodelta gerealiseerde Tipo 33/2 (foto onder) liggen al ver achter ons (1968), maar konden nog weleens herleven. Dit keer via de nieuwe aanstaande GTP endurance klasse (GTP is de voorlopige werktitel) voor dure hypercars, dat ongeveer vanaf de lanceerdatum van de nieuwe Alfa Romeo 8C, de huidige FIA WEC (World Endurance Championship) zal vervangen. Tijdens de Le Mans is langs het circuit in de wandelgangen gesproken over nog te realiseren project van Alfa Romeo, dat in aanmerking komt voor dit type klassement. Andere merken die van de partij zullen zijn, zijn Toyota, McLaren, Aston Martin, Ferrari en Ford.

Kort nadat we zelf al suggereerden dat men in het geheim werkt aan een nieuwe reeks sportauto’s met middenmotor (van Alfa Romeo, Maserati en mogelijk ook Ferrari), toonde FCA tijdens de presentatie begin deze maand al een sheet waarop een schim van een dergelijke hybride auto te zien is (afbeelding onder) die meer dan 700 pk (voorzien van KERS) zal hebben. Wat je hierboven ziet is een maquette van een studiemodel van de student Gianfranco Spanò van een paar jaar geleden (2016), die het model overigens tot ‘6C’ doopte. Dat laatste lijkt ons trouwens een meer logische naam, aangezien we voorlopig geen achtpitters in Alfa’s verwachten. Of werkt FCA aan twee versies? We zullen zien…

2 gedachten over “Nieuwe Alfa Romeo 8c straks in GTP hypercar duurrace?

  • 1 juli 2018 om 12:06
    Permalink

    Prachtig nieuw kampioenschap waarbij we auto’s gaan zien die je ook kent! Ferrari FXX K MClaren Senna, het kampioenschap gaat ongeveer de helft kosten als het LMP1 kampioenschap. Als Alfa Romeo hier serieus aan mee kan gaan doen is dat heel goed voor de naam!

    Ciao

    Squadra

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.