Sportwagenoffensief van Alfa Romeo, Maserati en Ferrari in de maak?

We hebben het al vaker gesuggereerd en als we enkele wandelgangen gesprekken mogen geloven, zou het werkelijk kunnen gebeuren de komende jaren. Alfa Romeo, Maserati én mogelijk ook Ferrari gaan een lichte sportwagen lanceren die hetzelfde platform delen en de norm op deze niche markt met niet heel veel spelers zouden kunnen dicteren. Kortom een waar offensief die oude tijden van Italiaanse suprematie in het sportwagensegment zullen doen herleven. Inmiddels is de komst van een Alfa Romeo en een Maserati bevestigd. Van Ferrari is het nog het minst zeker, maar de reïncarnatie van de ‘Dino’ in een meer betaalbaar segment, wordt de laatste jaren steeds vaker genoemd in Maranello.

Alfa Romeo trapt vrijwel zeker af met de 6C en de 4C varianten van deze nieuwe reeks lichte tweezitters. Het karakter van een klassieke GT ligt misschien voor de hand, maar het is ook heel goed mogelijk dat het om middenmotor auto’s gaat in de geest van de huidige 4C. GT’s (met mogelijk Turijn en/of Cassino als productielocatie) vormen een ander onderdeel van de genoemde merken. Overigens is er ook een indicatie dat de huidige middenmotor-Alfa, de 4C, eind dit jaar al uit productie zal gaan. In de oude Maserati-fabriek te Modena zal vanaf 2020 de productie van een nieuwe Maserati plaatsvinden na een grondige aanpassing van de fabriek. Dat is vandaag opnieuw bevestigd vanuit Modenese hoek.

Maserati en Alfa Romeo gaan een belangrijke zelfstandige divisie vormen binnen FCA de komende jaren, met Modena als thuisbasis. Dat is een van de belangrijkste feiten die morgen genoemd zullen worden tijdens de presentatie op Balocco. Naast de afdeling van personenauto’s en coupé’s, zullen lichte sportwagens met een hoog prestatieniveau een belangrijk onderdeel vormen binnen het bedrijf. Auto’s die bovendien de stap naar het circuit (en omgekeerd) heel klein zullen maken en het sportieve vaandel permanent hoog zullen houden. Elektrische techniek zal eveneens een grote rol spelen binnen deze genoemde strategie van volbloed sportwagens.

2 gedachten over “Sportwagenoffensief van Alfa Romeo, Maserati en Ferrari in de maak?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.