Abarth 124 R-GT warmt zich op voor Rally-wereld

abarth-124-rgt1

In maart zagen we te Genève al hoe serieus Fiat de Abarth versie van de 124 Spider neemt. Want behalve een prachtig ogend exemplaar voor op de weg met iets meer vermogen en een wat aangepaste ophanging, stond er ook al een prototype van een Rallymodel, compleet met hardtop. De 124 R-GT toont dat Abarth ook op racegebied het verleden weer wil doen herleven en dat maakt de reïncarnatie van de 124 Spider alleen maar een nog mooier fenomeen. Inmiddels is de R-GT op straat in actie vastgelegd. Een prachtig wit exemplaar dat na de tests ongetwijfeld ook nog van de nodige opdruk zal worden voorzien.

abarth-124-rgt

De aanduiding R-GT, slaat op de mondiale Rally-klasse waarin de Abarth zal wedijveren. Deze plaatjes van de extreme 124 Spider met 1.8 (1750) Turbo van 300 pk zijn in de regio Liguria geschoten. Bovenin om precies te zijn, te San Romolo nabij San Remo. De tests zijn al enkele maanden gaande. Voormalig Rally-coureur Alex Fiorio is hier persoonlijk de 124 R-GT aan het testen. Er zijn verder nog weinig details over de prestaties van deze nieuwe Italiaanse sportieveling bekend. Een ding is zeker; Abarth zal meedoen om te winnen. Precies zoals het jaren geleden ook deed in de groep 4 klasse.

Een gedachte over “Abarth 124 R-GT warmt zich op voor Rally-wereld

 • 14 september 2016 om 23:34
  Permalink

  Dat Fiorio met de auto rijd heeft natuurlijk met de Link te maken naar de tijden dat Lancia alles won met de Delta in het WRC erg mooie auto dit hij klinkt ook als een Delta trouwens.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.