Abarth haalt plumeau over 595

Lang niet vers meer, maar wel onverminderd aantrekkelijk.

Ja hij is al vaak afgestoft. Maar de dartele Abarth met ploffend uitlaatsysteem, zoals we die nu al jaren kennen, blijft aantrekkelijk en dus zullen we geen woorden meer vuilmaken aan de leeftijd en het gebrek aan innovatie. Abarth presenteerde deze week het vernieuwde basisgamma, oftewel de line-up van de 595. De 595, de Turismo, de Competizione en de EsseEsse.

Druk op de schorpioen voor meer speelsheid.

Het gaat dus enkel om nieuwe tinten en details, geen echte primeurs. We verwachten ook dit jaar trouwens weer een paar speciale gelimiteerde versies. Afgelopen jaar waren dat de Monster Energy Yamaha en de SorpioneOro. De 595 serie loopt qua vermogen van 145 tot 180 pk. In Sportmodus gaan, doe je nog steeds via het bekende knopje, maar de saaie tekst Sport is nu vervangen voor een kleine schorpioen. Abarth noemt deze stand dan ook voortaan ‘Scorpion Mode’. Het bruin lederen interieur op een 595 Turismo, is nu ook te krijgen in het mooie Helmet Brown. Nieuw is ook het gematteerde blauw genaamd ‘Blu Rally’ op de 595 Competizione. De 17 inch spaakvelgen op dit model zijn ook nieuw en zouden een knipoog zijn naar de rally-icoon van Lancia, de Delta Integrale. Het Akropovic uitlaatsysteem van de EsseEsse, is intussen voorzien van titanium einddempers.

Een gedachte over “Abarth haalt plumeau over 595

 • 16 januari 2021 om 23:42
  Permalink

  De huidige 500/595/695 is toch echt uitgemolken tot op het bot, zonder echte vernieuwingen.
  Het stelt voor 2021 ook weer niets voor wat er veranderd is.
  Abarth slaat al wat jaren de plank volledig mis met hun aanpassingen.
  Er had ondertussen al lang een handgeschakelde 6-bak in moeten zitten.
  Ook hadden ze voor 2021 de nieuwe 1332cc (1.3ltr) 4T Firefly motor met 150 pk moeten invoeren als basis motor voor de 595 ter vervanging van de oude T-jet met IHI turbo.

  Als de geruchten uit Italiƫ kloppen is het in 2023 over en uit met brandstof motoren in de 500/595/695.
  Abarth zou al werken aan een vol elektrische 595e, die in 2022 het daglicht zou moeten zien.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.