Achter de machtige Giulia Quadrifoglio op de Nordschleife

giulia nurburgring4

De Giulia Quadrifoglio blijft ons bezig houden, zeker nu deze machtige Alfa behoorlijk is gespot op de Nürburgring. Volgens door Alfa Romeo bewust uitgelekte info is er alvast een rondetijd vastgelegd van 7’43”, dat konden we je gister al melden. We zagen en hoorden vooral inmiddels hoe dat er ongeveer uit heeft gezien. De rauw brullende sedan uit Cassino maakt momenteel door deze beelden veel mensen erg enthousiast. Alfist of niet, het hart gaat sneller kloppen bij het zien van de Quadrifoglio die op de Nordschleife net zo snel is als de Porsche 911 GT3 RS en een seconde sneller dan de Audi R8 V10 en de Mercedes CLK 63 AMG.

Zo ook deze Britten van BridgeToGantry in een Seat Leon Cupra met 280 pk, die wel weten hoe je de Nürburgring in raptempo dient te absorberen. Hun enthousiasme over de nieuwe Italiaanse D-segment sportsedan spreekt boekdelen en haalt het best in een sportieve bestuurder naar boven. Geniet van deze opwindende 22 km vol bochten waarbij de Alfa met krachtige V6 Biturbo, telkens opvallend snel wegspurt. Toen de testpiloten merkten dat de achtervolgers niet gingen opgeven zijn ze maar meegegaan in deze ongevraagde zwanendans.

7 gedachten over “Achter de machtige Giulia Quadrifoglio op de Nordschleife

 • 27 augustus 2015 om 17:37
  Permalink

  Wat een triest stuk zwart plastic toch, zo’n Seat dashboard…

  Beantwoorden
 • 28 augustus 2015 om 10:17
  Permalink

  In andere media werd dit bericht gebracht alsof de Leon die Giulia makkelijk zou kunnen bijhouden. Maar die Giulia rijdt wel vreemde lijnen en maakt soms rare bewegingen. Die rijdt zeker niet op de limiet.

  Beantwoorden
 • 28 augustus 2015 om 16:36
  Permalink

  2 Dingen 1 De Alfa rijd bij lange na niet op de grens. En 2 de SEAT heeft van die fijne betrouwbare TSI motoren heerlijk dus uber saai en nog onbetrouwbaar ook

  Beantwoorden
 • 28 augustus 2015 om 16:43
  Permalink

  SEAT LEON CUPRA 280 ronde tijd 7:58

  Niet officeel Alfa Romeo Giulia Quadrifolio 7:43

  Uhh das toch een hoop 15 seconden

  Ciao

  Squadra

  Maar ik denk dat als de Alfa er echt voor neer zetten met speciale Pirelli banden hij nog wel wat sneller kan. De Seat reed op Michelin Cup sport banden dat zijn niet de standaard banden in Nederland meneer PON schroeft er gewoon van die fijne Conti’s onder!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.