Achterkant nieuwe Lancia Ypsilon nu ook officieel geteased

Herkenbaarheid boven alles.

Lancia toont nu ook de achterzijde dankzij deze haarscherpe teaser. De Ypsilon heeft een heel eigen look kunnen we nu wel zeggen. De B-segment premium hatchback is voorzien van talloze unieke designelementen die je kunt zien als een herinterpretatie van het klassieke en tegelijkertijd avantgardistische DNA van dit mooie merk. De ronde achterlichtunits zijn voorzien van een liggende ‘Y’-vormige LED lay-out. Onder de centraal geplaatste dominante merknaam (wat we heel mooi vinden om te zien) zien we voor het eerst de typeaanduiding in een cursief soort letter. Je kunt ‘m vergelijken met het lettertype op de vorige Ypsilon (+ Thesis, Musa, Delta, Thema, Voyager en Flavia) maar dan wat klassieker. Wie ‘F’ Lancia’s kent uit het verleden (Flavia, Fulvia en Flaminia) zal het ook passend en herkenbaar vinden. Wat we hier zien kan onze goedkeuring volop wegdragen. Ook vinden we de overeenkomsten met de achterzijde van de 208 of Corsa enorm meevallen.

5 gedachten over “Achterkant nieuwe Lancia Ypsilon nu ook officieel geteased

 • 28 december 2023 om 16:21
  Permalink

  Nu je het toch hebt over de 208 en de Corsa.
  WhatCar? heeft een onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van elektrische auto’s die maximaal 5 jaar oud zijn.
  De resultaten van de e-208 en Corsa Electric vallen mee.

  Peugeot e-208 (2019-heden) :
  Betrouwbaarheidsscore 91,2 procent. Elektrische problemen waren de grootste veroorzaker van problemen. Voor een Franse auto is dat geen verrassing helaas. In totaal meldde 31 procent van de Britse eigenaren van een e-208 een storing. Daarvan had 23 procent betrekking op de elektrische installatie. Het positieve nieuws is dat Peugeot alle kosten betaalde. Het slechte nieuws is dat 60 procent van de auto’s langer dan een week bij de garage stond en dat 20 procent niet meer kon rijden door de storing.

  Opel Corsa Electric (2023-heden) :
  Betrouwbaarheidsscore 87,4 procent. Slechts 7 procent van de Corsa’s ging kapot en dat is een goede score. Helaas kon 58 procent van de door een storing getroffen auto’s niet verder rijden en 44 procent daarvan stond langer dan een week in de werkplaats. Er waren problemen met de accu, carrosserie, remmen, motor en diverse elektrische systemen. Opel betaalde in alle gevallen de reparaties. Netjes, maar het zustermodel van de Corsa Electric, de Peugeot e-208 scoort qua betrouwbaarheid toch beter.

  Hopelijk schittert Lancia (nog) beter dan de Peugeot en de Corsa.
  Het design van de Ypsilon : mmmh, eerst in het “echt” zien.

  Alle resultaten :
  https://www.autointernationaal.nl/2023/12/dit-zijn-de-meest-en-minst-betrouwbare-elektrische-autos/

  Beantwoorden
 • 28 december 2023 om 20:38
  Permalink

  De HF-versie is de variant waar ik naar uit zie. Donkerblauw met beige alcantara AUB. Natuurlijk ook iets breder, stuk potenter en van die spaakvelgen alla EVO2.

  Beantwoorden
 • 29 december 2023 om 07:49
  Permalink

  lijikt me mooiere auto te worden dan de Alfa Milano….

  Beantwoorden
   • 2 januari 2024 om 18:08
    Permalink

    Denk ik wel verschrikkelijk is al genoeg beeldmateriaal beschikbaar zelfs in Italië, als dit doorgaat is dit een echte aanfluiting, wordt mooi de naam Alfa ten grabbel gegooid, Alfa Arna twee wie kent hem niet, ik weet dat er geld verdiend moet worden maar kom met iets origineels .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.