Akkoord FCA Canada biedt zicht op nieuw E-segment

fca-canada

Voor de fabriek van FCA in het Canadese Brampton, is met de bond een nieuw akkoord bereikt aangaande de toekomst. In de fabriek worden momenteel de laagvliegers Chrysler 300 en Dodge Challenger nog gebouwd. Doordat deze modellen in het hogere segment al een tijdje langzaam doodbloeden, ziet men halsreikend uit naar nieuwe input onder leiding van Lingotto. FCA is daarvoor afhankelijk van vruchtbare ontwikkelingen elders in het bedrijf. Ondanks dat is er dus een akkoord voor de in de provincie Ontario gelegen faciliteit, betreffende een productieplan dat tot voorbij 2020 reikt. Na een modernisering van de fabriek zal over ongeveer vier jaar de nieuwe productielijn starten.

brampton

Het betreft twee nieuwe modellen en het platform dat gebruikt zal worden is nieuw of bestaand. Dat laatste laat men dus om tactische redenen nog in het midden. In de wandelgangen wordt al enige tijd over een nieuw voorwielaangedreven platform voor het hogere segment gesproken. Toch is dus ook niet uit te sluiten dat men Alfa’s nieuwe vier- en achterwiel aangedreven Giorgio platform zal gebruiken. Het hangt allemaal van de groei af, die men de komende jaren met merken als Jeep en Alfa Romeo kan doormaken. De komende vier jaar zijn nog wat mager voor de fabriek in Brampton, dat wel een investering voor een nieuwe (langverwachte) spuiterij zal ontvangen van 325 miljoen dollar. Een nieuw model zoals de MPV Chrysler Pacifica uit het drie uur rijden verderop gelegen Windsor, zit er dus eerst nog even niet in.

Een gedachte over “Akkoord FCA Canada biedt zicht op nieuw E-segment

  • 18 oktober 2016 om 15:15
    Permalink

    Je vergist je enorm.
    De Dodge Charger wordt er ook gebouwd en dat is een groot succes, zo’n 90.000 per jaar, van een grote 4-drs sportcoupe. Van de Challenger zo’n 60.000 per jaar, ook een behoorlijk groot succes. Deze twee bloeden bepaald niet dood.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.