Home » FCA , Maserati

Maserati legt focus op ontwikkeling elektrische auto

17 oktober 2016 15:06 3 reacties

e-maserati

Roberto Fedeli heeft als technisch hoofd van Maserati laten weten dat er een elektrische drietand aan zit te komen. Naast hybride modellen wordt er dus ook op deze wijze aan de toekomst gedacht. Aldus Fedeli in een interview met Car and Driver, stelt Maserati zich overigens niet als doel om een concurrent te vormen van bijvoorbeeld Tesla. Het zal een louter technisch statement zijn in een segment waar steeds meer fabrikanten actief zullen zijn, ook de meer exclusieve merken. Een dergelijk model heeft namelijk unieke prestaties wat de acceleraties betref, al is het gewicht van de batterijen weer een nadeel voor de rijdynamiek, aldus Fedeli. Maar men werkt al aan een goede oplossing, zegt de voorman uit Modena.

Tegen 2020 moet het zover zijn en een nieuwe coupé is mogelijk het model dat van de techniek gebruik zal maken. Dat zal even wennen zijn zonder brullende V8. Mogelijk is de reeds als concept getoonde Alfieri waar wij allen naar uitzien, de aangewezen GT die als eerste volledig elektrische Maserati door het leven zal gaan. Fedeli zegt dat Maserati ook op dit gebied zich zal trachten te onderscheiden.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • Lusso schrijft:

  Voor mij hoeft het niet. Het mooie geluid is een van de kenmerken van een Maserati. Maar ja, we hebben nu ook al een diesel 4x4…

 • dmantione schrijft:

  De hamvraag bij elektricicatie is: Wat is de energiebron? Bij een volhybride is dat nog steeds de brandstof, een model dat zich al meer dan een eeuw bewezen heeft. Bij een elektrische auto is het juist al een eeuw lang bewezen dat het niet rendabel te krijgen is. Het sleutelwoord is accutechnologie en met lithium-ionenbatterijen zijn we een heel eind gekomen. Ik denk echter dat het niet voldoende is en dat een verdere stap nodig is om volledig elektrisch rijden rendabel te maken. Hybride daarentegen is relatief goedkoop aan een auto toe te voegen en vraagt geen grote ingrepen in infrastructuur en gedrag/

  Puur naar het geluid kijken lijkt me kortzichtig. Voor liefhebbers is het zeker belangrijk, maar de massa koop auto’s niet om het geluid.

 • HZW schrijft:

  Over 10-15 jaar rijd 80% elektrisch, alleen de vraag is, in welke configuratie. ?

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Maserati

Lees meer over

Volg ons

Advertenties