Alfa 4C ‘Quadrifoglio’ stijloefening bestaat

Wie naar de FCA’s Heritage Hub gaat in Turijn zal wat Alfa Romeo betreft vooral wat recente creaties zien die afkomstig zijn van Centro Stile. Geen echte concept cars, want daar heeft Alfa Romeo op de 4C en een MiTo GTA na, zich de afgelopen jaren niet heel vaak mee bezig gehouden. Je zult echter met verbazing je aandacht richten op een 4C Coupé en Spider met Quadrifoglio-badge en de nodige spoilertechnische aanpassingen in de stijl van een Group 3 racewagen.

Het lijkt erop dat FCA met de gedachte heeft gespeeld om het 4C gamma ook te voorzien van een topmodel. Dat moet dan hebben plaatsgevonden tijdens de ontwikkeling van de Giulia Q, want deze 4C’s hebben nieuwe logo’s en in de grille een kenmerkend stijlelement, die we ook op de Giulia en Stelvio terugzien.

Verwacht geen technische ontwikkeling die in de pijplijn zat. Wat je hier ziet zijn twee vroege standaardmodellen van de Coupé en Spider, die aangepast zijn tot een creatie, die vandaag overal op het internet Quadrifoglio genoemd worden. Dat komt natuurlijk door de badge. Een Alfa 4C met circuit ambities zouden wij echter eerder met de naamgeving Competizione verwachten. Dus 4C Coupé Competizione en 4C Spider Competizione. Maar goed… As is vooral verbrande turf… Dus het heeft vooral niet zo mogen zijn. Dat geldt trouwens ook voor een stijloefening van een nieuwe Lancia Delta die er maar heel even stond. Men besloot het snel weer weg te halen eind vorige week, vanwege de vele aandacht op het internet.

2 gedachten over “Alfa 4C ‘Quadrifoglio’ stijloefening bestaat

 • 9 april 2019 om 18:31
  Permalink

  De foto van het concept voor een nieuwe Delta heb ik helaas gemist. Is er iemand die weet of en waar die nog te vinden is ?

  Beantwoorden
 • 9 april 2019 om 18:59
  Permalink

  Lancia trekt te veel aandacht en dat is niet de bedoeling.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.