Alfa Romeo 33 Stradale wint designtrofee van L’Automobile Magazine

33 wint 44ste.

De Alfa Romeo 33 Stradale wint de 44ste uitreiking van een trofee voor beste Design door het Franse Automobile Magazine. Designbaas Alejandro Mesonero-Romanos nam de prijs in ontvangst. Elf jaar geleden nam Alfa Romeo op deze locatie ook al een prijs in ontvangst voor de 4C. De designbokaal werd met vlag en wimpel gewonnen door de 33 Stradale, ten opzichte van 2 concurrenten. De huidige 33 Stradale wordt gezien als een gedurfd en bijzonder project. Uniek in de wereld en tevens de mooist denkbare ode aan de iconische creatie van Scaglione uit 1967. ‘Essentiële schoonheid’ was hoe het ontwerp van de nieuwe ultra exclusieve Alfa Romeo werd samengevat. Overigens wordt eind dit jaar pas de eerste 33 Stradale afgeleverd aan een klant. Alle 33 zijn verkocht. Daarvan zijn 30 stuks uitgerust met de 3.0 V6 en slechts 3 volledige elektrisch.

3 gedachten over “Alfa Romeo 33 Stradale wint designtrofee van L’Automobile Magazine

 • 9 maart 2024 om 15:20
  Permalink

  Alldmaal leuk en aardig, maar de doorsnee autoliefhebber heeft hier niets aan en kan dit toch nooit kopen. De betaalbare Alfas zijn straks bijna allemaal SUVs: Stelvio, Tonale, Milano. Waarbij gisteren naar buiten kwam dat de nieuwe Stelvio waarschijnlijk in 2025 komt en de nieuwe Giulia (enige niet SUV) waarschijnlijk pas najaar 2026. Erg teleurstellend. Hopelijk wordt de Milano ondanks dat het een SUV is tich nog vrij leuk.

  Beantwoorden
 • 10 maart 2024 om 11:45
  Permalink

  Klopt wat Rob S zegt. Prachtige auto die 33, maar waar is een betaalbare coupé/spider voor de gewone man? Daar is Alfa groot mee geworden, niet met het bouwen van SUV’s. Wij blijven zitten met opgeleukte bestelwagens (wat een SUV eigenlijk is). Ik haat die dingen gewoon, ze zien er allemaal eender uit en je boet in op rijgedrag en verbruik. Nutteloos.

  Beantwoorden
 • 25 maart 2024 om 22:03
  Permalink

  Jullie zijn zeker de leukste gasten op een feestje. Tering , wat kan Alfa volk toch vreselijk zeiken en zaniken, niet te kort. Als al die klaagneuzen nou eens een keer een nieuwe Alfa zouden kopen in plaats van de tweedehands koopjes af te wachten, dan zou het merk misschien ook wat meer (eigen) modellen aan het gamma kunnen toevoegen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.