Alfa Romeo dominant tijdens Mille Miglia 2019

Een aantal jaren geleden waren het vooral uitheemse merken die voor de nodige blingbling zorgden op de Mille Miglia, nu is het Alfa Romeo zelf. Het Milanese merk dat onlosmakelijk verbonden is met de Mille, verkoopt weliswaar niet zoveel auto’s momenteel, maar tijdens de historische race met de rode pijl, tussen Brescia en Rome, zou je dat heel goed even kunnen vergeten.

Alfa Romeo is met een deelnemersveld van 44 auto’s, namelijk het meest zichtbaar tijdens de Mille Miglia van 2019. Dit jaar doen in totaal 430 voertuigen mee en bijna 900 personen met allerlei nationaliteiten. Enzo Ferrari noemde alle rijdende schatten op dit evenement ooit ‘het meest prestigieuze rijdende museum ter wereld’.

Opvallend is ook een glimmende goudgeel kleurige Giulia Q vlakbij de start in Brescia. De laklaag draagt de naam Giallo Ocra (okergeel). Je zou zeggen dat het een modern schreeuwerig jasje is als contrast op al het klassieke Alfa-rood, maar ook dit Ocra is een eerbetoon aan het verleden van Alfa Romeo. De kleur Giallo Ocra was reeds op de Giulia GT Junior, Sprint GT Veloce (foto onder) en 1750 GTV Veloce (en de GTAm) te bewonderen. Dat was destijds dan wel een minder obscene pasteltint als de metallic-lak op de moderne Q.

3 gedachten over “Alfa Romeo dominant tijdens Mille Miglia 2019

 • 16 mei 2019 om 17:42
  Permalink

  Allemaal leuk maar degene die deze glim-goud-kleur heet bedacht moeten ze opsluiten in de gevangenis, en de sleutel weggooien…

  Beantwoorden
 • 18 mei 2019 om 15:51
  Permalink

  Ze zijn druk bezig om Alfa te promoten maar laten ze eens klanten zoeken voor Alfa

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.