Home » FCA , Maserati

Modena in het centrum van de aandacht tijdens Motor Valley Fest

16 mei 2019 21:44 3 reacties

Turijn is belangrijk, maar Modena is dat evenzo. John Elkann reisde vandaag niet voor niets af naar de eerste editie van het Motor Valley Fest evenement. Hij gaf persoonlijk het startschot (foto boven). FCA nam zelfs het concept de Centoventi mee (foto). Het is duidelijk dat Lingotto’s ambitie voor de toekomst niet stopt bij de stadsgrenzen van Turijn, maar dat het ook in Modena wil investeren de komende jaren, al was het vanwege het feit dat de kraamkamer van Maserati, voor altijd met de Emiliaanse stad verbonden zal blijven.

De eerste man van Exor en nazaat van de Agnelli’s, zei dat Modena zelfs van cruciaal belang zal zijn voor Maserati. Daarom zal vanaf het derde kwartaal in 2020 een belangrijk nieuw model van de band rollen aan de Viale Ciro Menotti. Maar waar John Elkann tevens op doelt, is dat in Modena een heel kenniscentrum gevestigd is voor de ontwikkeling van nieuwe technieken (Maserati en Alfa Romeo) en dat de toeleveringsindustrie in deze regio, een van de beste is in heel de wereld.

FCA speelt een belangrijke rol tijdens dit nieuwe event dat na vandaag en morgen naadloos overloopt in het reeds bestdaande evenement Motor1Days bij het l’Autodromo di Modena. Dan kunnen er volop testritten worden gedaan met verschillende auto’s van FCA. In de stad zijn diverse modellen van de groep geëtaleerd naast auto’s van andere merken uit de regio zoals Ferrari, Lamborghini en Pagani. De activiteiten spelen zich af tussen de Maserati-fabriek en het circuit l’Autodromo di Marzaglia. Er is dus genoeg te doen voor wie toch al de Mille Miglia kwam bezoeken.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • Hilbert schrijft:

  Alfa, Fiat, Lancia hebben minder modellen en FCA maakt hoogst waarschijnlijk voldoende winst

 • henk schrijft:

  @Hilbert

  Probeer eens iets zinnigs te zeggen alsjeblieft….

 • Hilbert schrijft:

  Te eerste Fiat Punto is goed voor 1/3 van de verkoop van Fiat.
  Voor Lancia was verkopen van Delta en Dedra samen met de Ypsilon goed voor 200. 000 auto’s maar als FCA op dit moment voldoende winst maakt dan zegt het verkoop aantal ook niet veel. Henk

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Maserati

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties