Alfa Romeo met productieversie Tonale en concept B-UV naar Genève

Alfa Romeo met steeds completer gamma.

De twee compacte SUV’s onderin het gamma wil men zo snel mogelijk toevoegen. Daarom zal in Genève begin volgend jaar niet alleen de productieversie van de Tonale getoond worden, maar ook een concept van de kleine instap B-UV (waarvan de naam nog niet is vastgesteld) die in Polen uiteindelijk van de band zal rollen (2023). Nog geen nieuwe Giulietta (2024), maar je kunt er wel voorzichtig vanuit gaan dat in 2023 eveneens op de Zwitserse salon ook hiervan een eerste aanzet te zien zal zijn, terwijl de kleine instap-SUV dan productierijp is.

Updates Giulia en Stelvio dan ook?

Met een uitbreiding onderin in totaal nieuwe stijl, zou het een beetje stoffig op het publiek overkomen, als Alfa Romeo de twee bestaande D-segment modellen hier niet op aan zou doen sluiten. Er is nog geen teken aan de wand, maar een optische en motorische (lees hybride) update voor de Giulia en Stelvio is nu wel een must met de komst van de Tonale. Het enige wat we officieel weten is dat de productielocatie te Cassino zich hier al wel op aan het voorbereiden is. Nu nog de eerste spionagefoto’s van beplakte preproductiemodellen.

3 gedachten over “Alfa Romeo met productieversie Tonale en concept B-UV naar Genève

 • 21 juli 2021 om 13:11
  Permalink

  Volgens mij staat de nieuwe Grand Cherokee op het Giorgo platform en is die leverbaar als plug-in straks. Dan zou dat toch ook mogelijk kunnen zijn voor de Giulia en Stelvio.

  Beantwoorden
  • 22 juli 2021 om 00:17
   Permalink

   Graag de lampen van de tonale overnemen in de Giulia en Stelvio deze komen dichter bij de bios kijkers van de 159 en RZ/ SZ en snel aan die Giulietta opvolger beginnen. En graag de Italiaanse motoren en niet die van PSA gebruiken.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.