Alfa Romeo roept 33 Stradale Day uit

 

Blu Reale net als toen.

Eerst wat geschiedenis bij dit bericht dat officieel vooral over iets gaat. Bovenaan zie je namelijk een blauwe versie van de onlangs onthulde super exclusieve 33 Stradale. Vreemd? Niet bepaald want ook medio jaren ’60 werd er een blauwe afgeleverd aan de Italiaanse rijke helikoptermagnaat, graaf Corrado Agusta. Hij kreeg chassisnummer 75033.111 en deze unieke kleur Blu Reale genaamd. De stoelen waren unieke zetels die verdacht veel op helikopterstoelen leken. Heer Agusta rookte vermoedelijk, want ertussenin werd een asbak aangebracht. Na een tijdje wilde hij er weer vanaf en vond men de blauwe kleur mogelijk niet passend. De auto werd rood gemaakt net als de andere 11 stuks en verdween in een Japanse collectie. Totdat de Zwitserse verzamelaar besefte dat dit geschiedvervalsing was en de auto in oorspronkelijke staat liet terugbrengen tijdens een klus die in totaal ruim 5000 uur duurde. (foto onder)

33 Stradale Day.

Net zo uniek is de Blu Reale die Alfa Romeo vandaag laat zien. Je ziet overigens direct de verschillen met de rode die vorig jaar is gepresenteerd. Het zijn andere elementen en kleurstellingen in het interieur (en meer sportieve moderne zwarte look met rode afwerking voor onder andere het stuur), een andere variant velgen, plus de scudetto in meer klassieke sobere vorm. De 33 Stradale was voor de 33 uitverkoren klanten verkrijgbaar in Blu Reale, Rosso Alfa en Rosso Villa d’Este. De plaatjes die je hier ziet komen met een persbericht dat Alfa Romeo op de derde van derde maand, oftewel aanstaande zondag de 33 wil vieren. Men roept het uit tot 33 Stradale Day. Of en wat er staat te gebeuren is niet duidelijk en nog een verrassing. Maar liefst 250 Alfa Clubs over de hele wereld worden op de hoogt gehouden over deze speciale dag. De inmiddels bijna traditionele Tribe Days vinden dit najaar weer plaats.

 

Een gedachte over “Alfa Romeo roept 33 Stradale Day uit

  • 1 maart 2024 om 20:36
    Permalink

    Ik hoop dat het Alfa lukt om iets van het bijzondere en exclusieve van deze 33 in toekomstige betaalbare modellen over te brengen, zoals met de 8C en de Mito.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.