Olivier François over de volgende FIAT Panda en Multipla

Panda 4×4 keert terug… en meer beersoorten?

Olivier François heeft zich na de presentatie van FIAT’s toekomstvisie en de Pandina wat meer in detail uitgesproken over enkele nieuwkomers. Om precies te zijn de eerst volgende modellen, namelijk de Panda, de Multipla en het kleinste A-segment. Laten we met de Panda beginnen, waarvan we de onthulling op 11 juli aanstaande mogen meemaken. Het ontwerp is volgens de CEO sterk gebaseerd op de Panda uit 1980. Hoekig, praktisch en kek. Een lage instapprijs en 4 meter lang, dus een B-segment auto. Op basis van deze Panda zal ook een nieuwe (elektrische) 4×4 gepresenteerd worden. Het is niet geheel duidelijk of we deze op 11 juli ook al zien. De 4×4 (TwinAir) is momenteel grote afwezige vanwege marktomstandigheden en emissieeisen. Een ruimere versie van de Panda zal ook volgen en krijgt mogelijk een andere naam. François hint dat hij daarvoor andere (grotere) beersoorten als naammogelijkheid interessant zou vinden (zoals bijvoorbeeld Grizzly), maar dat er eerst een klein volksonderzoekje komt onder klanten.

Karaktervolle ruime Multipla.

De nieuwe Multipla wordt ook een auto met krachtige FIAT kenmerken. Een zeer ruime praktische auto gericht op meer passagiers of meer bagage (6 respectievelijk 5 zits). Qua design zullen herkenbare elementen van zowel de eerste Multipla uit 1956 als de tweede uit 1998 verwerkt worden. Na de Multipla denkt FIAT ook na over een nieuwe kleine auto in het A-segment weet François te melden. Een segment waarin FIAT traditioneel sterk is en wil blijven ook na het verdwijnen van de oude 500.

6 gedachten over “Olivier François over de volgende FIAT Panda en Multipla

 • 9 maart 2024 om 15:49
  Permalink

  Ik blijf het volgen. Francois maakt geen goede indruk, teveel directeur, Frans en te weinig charismatisch leider. Geen Agnelli en Giugiaro. Teveel teruggrijpen en kopiëren maar wel naar een B-segment gaan met een A-segment auto van origine. Gaat de clientèle mee? We zullen zien.

  Beantwoorden
 • 9 maart 2024 om 19:02
  Permalink

  Hopelijk wordt de Multipla weet net zo eigenwijs😏 als de laatste met de dolfijneneus. Heb d’r 3 stuks van gehad in 10 jaar tijd & ongelooflijk veel rijplezier genoten van deze auto.

  Beantwoorden
  • 9 maart 2024 om 21:58
   Permalink

   Ik ook 3 Multipla Fiats op een rij, nooit ruzie met drie op een rij, schoonmoeder ook probleemloos mee ..!

   Beantwoorden
 • 10 maart 2024 om 10:38
  Permalink

  Ook 3x Multipla op rij, twee met de Dolfijnen neus en de laatste versie. Als gezinsauto niet te overtreffen. Nu alweer 7 jaar een fijne Fiat 500Living. Ik kijk uit naar de nieuwkomers van Fiat.

  Beantwoorden
 • 13 maart 2024 om 17:21
  Permalink

  Een leuke Multipla is nooit weg. Heb er 13 jaar met veel plezier in gereden.

  Beantwoorden
  • 13 maart 2024 om 21:04
   Permalink

   D’r = momenteel vrijwel g1 Multipla meer te krijgen🤔 met de dolfijnenneus!🦧 vandaar nu n FIAT Qubo, ook eigenwijs & veel ruimte!👍

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.