Alfa Romeo Stelvio First Edition reeds gespot

In het eerste weekend van maart, dus over een maandje, zal Alfa Romeo de Italiaanse dealers al geopend houden in verband met de nieuwe Stelvio. Men zegt dat de belangstelling reeds groot is, dus dat een vlotte introductie hoge prioriteit heeft. In ItaliΓ« heeft iemand een luxe 280 pk sterke Stelvio First Edition op kenteken reeds gespot. Vanaf maart zal daar de Business Edition aan toegevoegd worden. Onder de kap vinden we straks ook de 2.2 diesel 180 pk, die in ItaliΓ« zal starten bij 38.000 euro. In de folder zal ook de 210 pk diesel aangeboden worden (met Q2 of Q4 aandrijving). Onder de 280 pk sterke First Edition met benzinemotor, zal tevens de 200 pk variant in de showroom verschijnen (met 8-traps automaat).

De productie in Cassino (foto onder) wordt intussen deze maand al flink opgeschroefd. Een extra ploegendienst zal ervoor zorgen dat men de vraag naar de Giulia en de Stelvio aan zal kunnen. De dagelijkse capaciteit zal dit binnen enkele maanden rond de 800 uitkomen, terwijl dit voor de kerst nog rond de 400 zat.

8 gedachten over “Alfa Romeo Stelvio First Edition reeds gespot

 • 31 januari 2017 om 09:46
  Permalink

  Nou,

  vind ik al dat de Stelvio, van de zijkant, op foto’s een mini-versie lijkt van de Maserati Levante en ik was er ook beetje bang voor dat het een ‘lomp hok’ zou worden(ben niet echt een liefhebber van SUV’s, ze lijken allemaal zo op elkaar).
  Maar als ik dat op de bovenste foto zo bekijk met de Punto er naast, dan denk ik dat het qua ‘lompigheid’nog wel mee zal vallen.
  Nou alleen nog hopen dat ie in het echt minder op lijkt. Geen lelijke SUV hoor, de Levante(zag m van het weekend nog rijden en heeft mooie strakke, ‘edgy’ lijnen), maar zo van de zijkant, moet je wel even kijken voordat je het weet.

  Beantwoorden
 • 31 januari 2017 om 15:13
  Permalink

  Geen fan van SUV’s, maar een bijzonder geslaagd ontwerp moet ik zeggen. Bij het uitblijven van een SW, toch proberen deze in het leasebudget te prakken. Dan maar kaal πŸ™‚

  Beantwoorden
 • 31 januari 2017 om 17:17
  Permalink

  Komt kwa prijs net iets boven de giulia te zitten

  Beantwoorden
 • 1 februari 2017 om 14:35
  Permalink

  @hans 😊: aanschafprijs ja, leaseprijs zal wel een slag hoger zijn (MRB, verzekering, afschrijving)

  Beantwoorden
 • 2 februari 2017 om 16:34
  Permalink

  Hallo.
  Op het autosalon van Brussel stond hij. Weliswaar in de coulissen, je moest er naar vragen om hem te zien, en je gsm afgeven. Prachtige wagen, absoluut geen “hok”.
  Het was een grijze quadrifoglio versie

  Beantwoorden
 • 2 februari 2017 om 20:59
  Permalink

  Ik was ook op de autosalon van Brussel. Samen met mijn broer, zoon en een goede vriend ( ook Alfa Romeo gek ). De Alfa Romeo dealer uit Luik – Herstal, Mario Lana jarenlang woonachtig geweest bij mij in de straat ( ja getrouwd met een Ned. Vrouw ) was aanwezig bij de Alfa Romeo – Abarth – Fiat – Jeep – Maserati stand. Hij waa verbaasd dat wij niet wisten dat de Stelvio in de ” black box ” aanwezig was. Ik zei in Ned. niet kenbaar gemaakt. Inderdaad alles moeten inleveren, tassen, mobieltjes enz. Waanzinnig model. Was overigens een Stelvio Grigio Stromboli, First Edition met 280 pk, wel AWD, Q4 Geen QV. Nogmaals top. Alle andere vergelijkbare modellen ” pussy ” suv’ s zei mijn zoon van 10 jaar oud. Ja ook de autootjes van Porsche laat hij achter zich, letterlijk en figuurlijk.

  Beantwoorden
 • 11 februari 2017 om 13:42
  Permalink

  Dear mr Alfa Romeo, this car is huge! It is not fake news that this is the best SUV at the moment! You can grab it by the steering wheel, date it at the Alfa Romeo dealer! You will not be disapointed! This car breaks all the walls! This car will make the United States of Alfa great again, from this day on it will only be Alfa Romeo first!!! It will be the best SUV in the world, the success will be huge!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.