Alfa Romeo Tonale diesel bereikt eerste dealers

Nog even niet.

Stellantis is druk doende om als iedere andere producent het wagenpark te elektrificeren. En toch is het nog te vroeg om geheel af te zien van nieuwe marktintroducties op dieselgebied. De Alfa Romeo Tonale 1.6 130 pk diesel (320 Nm) is voorlopig een heel belangrijk element van Alfa Romeo’s nabije verkoopgroei, vooral op de Italiaanse thuismarkt. Inmiddels is de Tonale reeds de 4500 orders grens voorbij en we verwachten dat dit nog flink zal toenemen (ondanks de krimpende markt) mede dankzij de diesel.

TCT.

De Tonale 1.6 diesel staat nu bij de Italiaanse Alfa-dealer en is uitgerust met een 6-traps TCT (Twin Clutch Transmission) transmissie. De eerste TCT’s uit de Piemontese transmissiefabriek te Verrone (Voormalig Lancia) voor Alfa werden ooit geleverd voor de MiTo en de Giulietta. De 1.6 diesle vergezeld de 130/160 pk Hybrid.

Bijna met stekker.

De 275 pk Tonale Plug-in hybride is inmiddels ook al gesignaleerd tijdens een testfase (foto). Deze zal dit najaar debuteren. Alfa Romeo wil de wind dus flink in de zeilen houden als het om dit uiterst strategisch model gaat. De Tonale blinkt uit qua design, kwaliteit en uitrustingsniveau en schijnt qua rijdynamiek het merk eer aan te doen. Lichtvoetig en strak dankzij doordachte technologische oplossingen voor het onderstel.

4 gedachten over “Alfa Romeo Tonale diesel bereikt eerste dealers

 • 18 juli 2022 om 15:43
  Permalink

  3e poging (zal ze ook moeten “wachten ter moderatie ?) (dat is eigenlijk betreurenswaardig voor een ingelogde, al lang “aangesloten” lezer van deze website) :

  In Autoworld, (Jubelpark 11, 1000 Brussel, België), kan je van 01/07 tot en met 28/08 “Alfa Romeo Storico” bezoeken. Een 50-tal “legendarische” modellen zijn te bezichtigen.

  https://www.autoworld.be/nl/expos/20/alfa-romeo-storico

  Let op : Brussel heeft een LEugenZone. Afhankelijk van de ouderdom van je auto mag je niet binnen. Voor sommige kan je een “dagpas” kopen (dan vervuil je niet meer….)
  https://lez.brussels/mytax/nl/

  Beantwoorden
  • 20 juli 2022 om 05:58
   Permalink

   Een diesel, naast die fraaie torretjes van 130 en 160 pk. De toekomst is prachtig voor Alfa. Daar bovenop nog een slag naar Moeder de vrouw, de familie en weg van de emotie, op naar de ratio. Ruim 50 man (m/v/x) op het hoofdkantoor is er druk mee! De slag met Skoda en Hyundai vangt aan. Eindelijk wordt Alfa Romeo verstandig. Riposare In Pace.

   Beantwoorden
 • 19 juli 2022 om 17:06
  Permalink

  Mooie aanvulling; compleet gamma voor ieder (land).
  Los van de diesel (die voor een diesel heel schoon is), ik zie weinig reclame, tv, radio en social media. Waar is onze NL importeur gebleven??

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.