Nieuwe Fiat Doblò komt uit Spanje én Portugal

Vormt Fiat een belangrijk aandeel?

We zeggen eerlijk dat we de vorige Doblò gaan missen, maar als de nieuwe versie die in het Spaanse Vigo een nóg groter commercieel succes zal blijken te zijn, dan is het Stellantis vergeven. De Doblò uit Bursa was een uiterst praktisch en ietwat uniek vierkant model met afgeronde hoeken. Dat specifieke DNA is het nu kwijt. Maar genoeg daarover. In Vigo wordt de productie van de Fiat Professional bedrijfswagen de komende tijde opgeschroefd tot 220 eenheden per dag. De komst van de Doblò in Spanje zorgt er zelfs voor dat de fabriek tot de volledige productiecapaciteit kan overgaan. De Fiat vormt dus een belangrijk aandeel van het totaal, dat verder bestaat uit versies van Citroën, Peugeot, Opel/Vauxhall en Toyota. Assemblagelijn 2 wordt er voor gebruikt, aldus directeur Ignacio Bueno, die erg blij is met de komst van de Fiat.

Maar ook in Portugal.

Het was een leuke gelegenheid voor CEO Tavares om weer een werkbezoekje af te leggen op vaderlandse bodem, toen hij de fabriek in Mangualde bezocht. Hij was daar voor eveneens de Fiat Doblò en vooral het 60 jarig bestaan van de fabriek. Tavares nam samen met de Portugese president Rebelo de Sousa plaats in de kleine Fiat bestelauto (foto bovenaan), die dus ook hier binnenkort in productie zal gaan.

4 gedachten over “Nieuwe Fiat Doblò komt uit Spanje én Portugal

 • 13 juli 2022 om 20:20
  Permalink

  De Doblo was erg goed en praktisch maar zowel het eerste model als het tweede waren wat extreem vormgegeven. Deze is neutraal en misschien helpt dat. De eerste Fiat met PSA motor, denk ik. Na ooit de Ulysse, natuurlijk.

  Beantwoorden
  • 17 juli 2022 om 04:38
   Permalink

   Klopt mijn doctor rijdt met een Doblo 13 jaar en vele km ieder jaar passport ze keyring en vreemd het koetswerk nog nergens schijn van roest de huidige Doblo is iedereen min of Meer tevreden.Dan wat anders de.altijn niet Verlander voor de Punto

   Beantwoorden
  • 17 juli 2022 om 08:18
   Permalink

   Volgens mij heeft de Fiorino / Qubo vanaf het begin een benzine motor van PSA.
   Diesel motor kwam van Fiat, ook bij de Citroen & Peugeot versies/

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.