Alfa Romeo werkt aan update voor de 4C

Zoals we onlangs al schreven, is een briljante uitvinding als de Alfa Romeo 4C wellicht zeldzaam en gelimiteerd, maar absoluut een vaste waarde in het gamma. Vooral in Amerika is de volbloed sportwagen met 1750 Tbi middenmotor een belangrijke toevoeging in de showroom met Giulia en Stelvio. Daarom komt via een zijkanaal nu ook de bevestiging dat Alfa Romeo aan een grondige update werkt, voor het model dat circa 6 jaar geleden het daglicht zag en toen een eerste aankondiging vormde van een terugkeer van het Milanese merk aan de top.

Freelance autojournalist Dan Prosser laat in een Twitterbericht namelijk weten een goed gesprek te hebben gehad met ingenieur Roberto Fedeli van Alfa Romeo en Maserati. Deze noemde de update van de 4C als iets wat op korte termijn al zal plaatsvinden, wat ook goed nieuws is voor de oude Maserati-fabriek in Modena. Eerder bleek via een Amerikaanse bron ook al dat dit project in de pijplijn zit. Fedeli liet in hetzelfde gesprek overigens ook duidelijk doorschemeren dat handmatige transmissies op sportieve auto’s, niet langer als een serieuze optie worden gezien. Tijdens de ontwikkeling van de California ongeveer 10 jaar geleden, is men reeds tot dit inzicht gekomen.

9 gedachten over “Alfa Romeo werkt aan update voor de 4C

 • 6 december 2017 om 21:37
  Permalink

  Mischien wel de 2.0 torbo uit de giulia erin met 300 pk

  Beantwoorden
 • 6 december 2017 om 23:47
  Permalink

  Dat zal niet gaan passen Hoekree Ben wel benieuwd, want wat lijkt er op de 1750 wat in een 4c gaat passen? Ben genegen om te zeggen; bar weinig.

  Beantwoorden
 • 7 december 2017 om 12:04
  Permalink

  Ik hoorde dat Auto Delta met een 2.0l met turbo bezig is. In 2019 geldt er een nieuw motoren regelment voor de F3. Die motor is al op de testbank geweesten de nodige km gedraaid. Dus wellicht een afgeleide van dat blok?

  Beantwoorden
 • 7 december 2017 om 17:56
  Permalink

  De 4C heeft toekomst ook hoop ik dat er een nieuw model komt TZT, kijken we naar Alpine, Porsche, Lotus, Audi, allemaal hebben ze een auto in dit segment. Misschien het nieuwe model zonder carbon basis maken en gewoon aluminium gebruiken.

  Wel het gewicht heel laag houden maar dat kan op verschillende manieren en ook de auto ietsje groter maken de 4C is nu wel erg hardcore zeker voor Amerika. Dan kan je echt een vuist maken tegen Porsche.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 10 december 2017 om 17:57
  Permalink

  Wat echt super nieuws is: er gaan in de USA steeds sterkere geruchten dat er een 6-in-lijn motor onderweg is, gebaseerd op de nieuwe 4 cilinder motor. Deze gaat alle V6-cilinder motoren (met en zonder turbo) vervangen, en zal ook geschikt worden voor Alfa, naast Jeep, Dodge en Ram, en waarschijnlijk ook voor Maserati (in aangepaste uitvoering natuurlijk).

  Voor de echte specialist is er maar 1 vorm voor een echte 6-cilinder motor: in-lijn, zoals ook bij BMW en Mercedes.

  BeantwoordenReport user
 • 12 december 2017 om 20:53
  Permalink

  Ja, ik zou niet weten waarom een 4 cilinder 2.0ltr motor uit Giulia niet zou passen in de plaats van 4 cilinder 1750i TB.
  Kan mijn niet voorstellen dat zo’n 2.0ltr zoveel groter is.

  Beantwoorden
 • 12 december 2017 om 20:55
  Permalink

  Btw, toen de 4C uitkwam had ik serieus interesse, maar door het ontbreken van een handbak was die interesse gelijk weer weg.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.