Alfa TZ3 Corsa geeft zich steeds meer bloot

Prachtig!

Een echte klassieke racer in een retro jasje met 100% Alfa Romeo TZ DNA van toen. Als andere merken het doen lijkt het vaak nergens naar en is retro vaak té retro, maar de combi Zagato en Alfa Romeo maken er een geheel van waar je alleen maar naar gaat verlangen. Komt er maar 1 exemplaar? Vraag je je dan terecht direct af. Inmiddels hebben we wat geruchten gehoord dat als er vraag naar is, er misschien niets onmogelijk is. Het is duidelijk een lekkere lage rasechte sportwagen waar je op het circuit ook prima mee uit de voeten kan. Een auto waarin je naar binnen moet kruipen netals de TZ van toen (vooral de TZ2). Deze herinterpretatie bestaat al een tijdje naar het schijnt en is gelijktijdig met de 8C ontstaan en samen met de ontwikkeling van de MiTo GTA. De dag dat dit rijtje auto’s meer bestaansrecht zullen hebben door een gezonde industrie, komt sinds gister alleen maar dichterbij. Giorgio Francia, voormalig Alfa coureur  in de CIVT en DTM -wel bekend bij Alfisten- schijnt de auto al flink aan de tand gevoeld te hebben. We zijn ook erg benieuwd hoe dat klonk. In eerste instantie lag er een V6 in. Andrea Zagato vertelde dat vandaag zelf aan de Italiaanse pers. Hij wordt maandag 50 en ziet deze TZ3 min of meer als zijn eigen kind.

Het moet overigens een prachtig geheel zijn om te zien en te horen samen met de 8C Competizione, 8C Competizione Spider, MiTo GTA en Giulietta GTA (die bedenken we er even bij…). Wat heerlijk toch zo’n 100 jarig jubileum…. Je gaat er van dromen.

Vanaf dit weekeinde zien we alles van de TZ3 Corsa, wanneer in Noord Italië de Concorso d’Eleganza van start gaat. Nog twee nachtjes slapen dus. Maar mogelijk zijn er morgen al meer afbeeldingen dus houd onze site goed in de gaten.

[nggallery id=295]

9 gedachten over “Alfa TZ3 Corsa geeft zich steeds meer bloot

 • 22 april 2010 om 20:47
  Permalink

  Oh my god! Het lijkt wel of de Italianen aan een wederopstanding begonnen zijn. Bouwen, heel snel!

  Beantwoorden
 • 22 april 2010 om 21:06
  Permalink

  Geweldig!
  Waar kan ik bestellen. Doe mij die maar. Ach doe maar twee.

  Beantwoorden
 • 22 april 2010 om 23:29
  Permalink

  Ziet er zeer goed uit! Hoewel ik de achterzijde toch graag in kleur had gezien.

  Wordt dit de auto die in het FIA GT3 kampioenschap wordt ingezet? 😀

  Beantwoorden
 • 23 april 2010 om 08:01
  Permalink

  Ik denk zelfs dat, indien hij echt gebouwd wordt, er in Maranello een hoop klantjes misgelopen wordt……

  Beantwoorden
 • 23 april 2010 om 08:14
  Permalink

  Fantastische auto!
  Helemaal in het design van de TZ2 in een moderne interpretatie.
  Dat zwart aan de achterkant maakt hem helemaal af.

  Dat wordt het huis verkopen en rest van mijn leven ravioli eten mocht deze auto in serie worden gebouwd. Dan slaap ik wel in die auto.

  Beantwoorden
 • 23 april 2010 om 18:38
  Permalink

  Wat een enorm dikke auto!!! In een woord geweldig!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.