Altavilla: Italië belangrijke basis voor FCA en Alfa grote pijler

altavilla

Italië als belangrijke basis voor de export en Alfa Romeo als een van de ideale handelsmerken. Dat is hoe directeur Alfredo Altavilla tijdens een speech op het Forum Automotive in Milaan wilde aanduiden dat het thuisland een belangrijke basis zal blijven voor innovatie en productontwikkeling voor Fiat Chrysler Automobiles. Daarom zal de naam Alfa Romeo de komende jaren nauw verbonden worden aan deze naar buiten toe gerichte insteek voor de Italiaanse autoproductie. Geen model -en dus ook niet de techniek- zal buiten het land ontwikkeld worden. Maar zoals de Jeep Renegade (de eerste buiten Amerika ontwikkelde Jeep) heeft bewezen stopt het natuurlijk niet bij het merk uit Arese/Portello.

Altavilla voorspelt steeds betere omstandigheden voor de export, in het voordeel van FCA en Italië. De huidige wisselkoers ondersteunt dit. Fiat heeft volgens de Europese afdelingshoofd bewezen dat het met visie heeft gehandeld, aangezien de investeringen al begonnen toen nog niets op verbetering wees. De grote kostenbesparende maatregelen waren tijdens de initiële fase van groot belang. Nu is alles anders al is de markt natuurlijk nog verre van ideaal. Ook de focus op Afrika en het Midden-Oosten neemt toe, aangezien het 4% van de afzet (EMEA) vertegenwoordigd en er sprake is van groei. Vooral de bedrijfswagens van Fiat en Iveco hebben te maken met stijgende verkopen in deze regio, waar het politiek gezien niet altijd even makkelijk is.

De nieuwe Alfa Romeo zal op 24 juni intussen met veel aandacht gepresenteerd worden in Arese. Op dezelfde dag zal de heropening van het museum gevierd worden op de 105de verjaardag van het merk. De expo helpt ook bij het centraal stellen van Alfa Romeo, want in de 6 maanden die volgen er nog meer uit de kast getrokken worden. Of de SUV van Alfa ook via dit evenement en het museum in Arese gepresenteerd zal worden, wilde Altavilla nog niet kwijt. Wel is duidelijk dat deze mogelijk nog voor het eind van het jaar voor de camera’s zal verschijnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.