Home » Abarth , Fiat

In Amerika heet ie Fiat 124 Spider Elaborazione Abarth

26 maart 2016 11:22 4 reacties

124 spider elab abarth

In New York zien we opnieuw de prachtige 124 Spyder met Abarth uitrusting. Dit keer ligt op de motorkap gewoon het rode Fiat-logo, want Abarth staat zoals je weet in de VS voor extra gepeperde Fiat’s en is dus een stukje minder op zichzelf staand als in Italië en de rest van de EU. Logisch, want Fiat kan zich als merk in Amerika zo veel beter presenteren. De verkoopcijfers zijn de laatste tijd redelijk bescheiden en nieuwkomers als de 500X en deze 124 Spider zorgen voor de nodige jus en meer aanzien, zodat Fiat in de spotlight kan blijven. De Amerikaanse 124 Spider met schorpioen heet ‘Elaborazione Abarth’, wat genoeg zegt. Onder de kap ligt de 160 pk versie van de 1.4 Turbo MultiAir (250 Nm). Hoewel we gewend zijn dat we het hier in Europa meestal met minder potente versies moeten stellen, zijn het dit keer de Amerikanen die het met 10 pk minder moeten doen, aangezien de Abarth 124 Spider bij ons 170 pk heeft.

In de VS zal men minder teruggrijpen op het Rally-verleden, aangezien dat meer in het geheugen van Europese liefhebbers ligt. De Fiat 124 Spider Elaborazione Abarth is dan ook met andere kleurnamen verkrijgbaar dan bij ons. Te weten; Bianco Gelato, Rosso Passione, Nero Cinema, Grigio Argento en Bianco Perla tristrato.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • henk schrijft:

  ZET MAAR VOOR MIJN DEUR!

 • mareblu schrijft:

  Met 160pk heeft ie slechts 5pk meer dan een Mazda Miata. Ik denk dat een Abarth ook in de VS meer vermogen nodig heeft om onderscheidend te zijn dan dit.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Ik verwacht dat dit de instapper is en dat er een 180 pk versie boven komt die zich zo meer kan onderscheiden. EssEsse Abarth ofzo

 • Lusso schrijft:

  Ik heb in de abarth gezeten in Milaan op de autoclassica beurs en het is een schitterende auto. Heel mooi van afwerking en prachtig om zien.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Abarth , Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties